De jongste deelnemer Klaverbladloop nadert de finish. (foto Lex de Ruiter)
De jongste deelnemer Klaverbladloop nadert de finish. (foto Lex de Ruiter)

Geslaagde Klaverbladloop

Actueel 340 keer gelezen

Zoetermeer - Terug naar de basis en de hardlopers centraal, dat wilde de organisatie van de Klaverbladloop (jaargang 44!) bereiken en dat is helemaal gelukt. De weergoden zaten niet tegen, de aanloop naar 14 november was hobbelig door de recente overheidsmaatregelen van 12 november waardoor de organisatie genoodzaakt was last minute extra maatregelen te nemen om de veiligheid en gezondheid van deelnemers en de vrijwilligers te waarborgen en risico op verspreiding van COVID19 virus volkomen te minimaliseren. Na-inschrijvingen waren bijvoorbeeld niet mogelijk en publiek was niet welkom. Logisch dat de online inschrijvingen veel hoger waren dan in de jaargangen hiervoor: op de laatste dag van de on-line inschrijving gingen we door de magische grens van 1.000 inschrijvingen. Maar het belangrijkste was: het kon weer, mede dankzij de inzet en het commitment van ruim 100 vrijwilligers!
Dit alles resulteerde in een geweldig evenement met meer dan lopers, waaronder veel deelnemers van hoofdsponsor Klaverblad Verzekeringen, JUST Notarissen en Starshoe. Langs de kant en op gepaste afstand stond een enthousiast publiek.
Onder de deelnemers waren heel veel kinderen die de 1.000 m liepen. De 1.000 meter werd bij de meisjes t/m 9 jaar gewonnen door Bodien Donkersloot en bij de meisjes van 10-12 jaar door Floor van Haaster. Bij de jongens was de winnaar Noah Verge (t/m 9 jaar) en Joey Statius Muller (10-12 jaar). Vooral de tijd van Joey is het vermelden waard: 3 minuten en 24 seconden, een tijd waar menig volwassene jaloers op zou zijn.

Burgemeester en wethouder Sport onder de deelnemers
Na de jeugdloop, was het de beurt aan de deelnemers van de 5 en 10km prestatieloop en de 15 km wegwedstrijd. Op de 10 km twee deelnemers waar we trots op zijn: onder nummer 079 liep burgemeester Michel Bezuijen mee en ook Ingeborg ter Laak was van de partij. Fantastisch dat de burgemeester en de wethouder Sport het goede voorbeeld geven.
De 15 km wegwedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Nick van der Poel van de organiserende vereniging Ilion bij de heren in een tijd van 47:52 En bij de dames Carla Ophorst van Olympus ‘70 in een tijd van 1:03:35 De prijzen, gesponsord door Starshoe werden kort na de diverse afstanden uitgereikt. Een iets andere opzet dan in de jaren hiervoor om de 1.5 meter afstand advies beter te kunnen handhaven. Dus ja, een evenement met enige COVID19-organisatorische uitdagingen maar het heeft de pret zeker niet gedrukt, in tegendeel: iedereen kon weer genieten van een lekker loop-evenement!
Volledige uitslagen en foto’s: kijk op www.ilion.nl/klaverbladloopUit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28