Burgemeester Bezuijen met de gelukkige winnaars, de jury (achteraan) en de tekendocent (foto: Annemarie de Vries)
Burgemeester Bezuijen met de gelukkige winnaars, de jury (achteraan) en de tekendocent (foto: Annemarie de Vries) Annemarie de Vries

Burgemeester maakt winnaars Peace Poster Contest bekend

Actueel 835 keer gelezen

Zoetermeer - Het was soms even schrikken voor sommige brugklassers van het Oranje Nassau College, toen hun naam werd genoemd door burgemeester Bezuijen. Gelukkig wist de burgemeester ze prima op hun gemak te stellen. Het is tenslotte niet niks als je één van de winnaars bent van de Peace Poster Contest en je misschien wel kans loopt in de internationale finale in Amerika terecht te komen.

Door Annemarie de Vries

De winnaars van deze internationale wedstrijd waren voor Zoetermeer: Malika Klaassen (klas V1A), Grace van Pampus (V1A) en Bram Bogaart (V1B), eervolle vermeldingen waren er voor Coen Lipman (V1B) en Carmen Schutze (V1B). 

De wedstrijd
De Peace Poster Contest is een initiatief van de internationale Lions Clubs en wordt in Zoetermeer georganiseerd door Lionsclub Soetermare. Honderdduizenden kinderen van tussen de 11 en 13 jaar doen jaarlijks mee aan dit initiatief, waar kinderen hun gevoelens over vrede in een poster weergeven. Dit jaar was het thema: “We are all connected”. Nederland is door de Lions opgedeeld in zes districten. De winnende posters worden gestuurd naar het district, die weer een winnaar kiest en uiteindelijk komt daar een landelijke winnaar uit. Deze wordt naar de Verenigde Staten gestuurd en de wereldwijde winnaar mag naar New York en krijgt onder andere een rondleiding in het VN gebouw.

Jury
De jury bestond uit Fieke Hordijk, beeldend kunstenaar en jarenlang docent handvaardigheid aan het Erasmus College, en Verolique Jacobse, beeldend kunstenaar en voormalig tekendocent aan het Veurs College Leidschendam en presidente van Lionsclub Soetermare. “Het was een moeilijke keuze”, aldus de jury: “het niveau van de tekeningen was dit jaar erg hoog.” De jury lette op: compositie, kleurgebruik, techniek, originaliteit en de verbeelding van het thema. Ook de burgemeester was onder de indruk. “Toen ik zo oud was, kon ik niet zo mooi tekenen,” bekende hij.
De tekening van Malika viel op door door de eigentijdse verbeelding qua geloof en diversiteit, bijzondere kleuren, de opzet van de compositie. In de tekening van Grace zorgde muziek voorverbinding en viel de dieptewerking en de contrasten in het kleurgebruik op. De tekening van Bram was technisch heel goed gedaan in een eigentijdse verbeelding. “Ik zou wel heel erg trots zijn één van deze Zoetermeerse posters in Amerika terug te zien.” besloot de burgemeerster zijn verhaal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Vacature: Magazijntopper gezocht! 10 apr, 11:21
vlnr Harir, Willa, Elena, Linn, Roos, Liza, Jasmin, Anouk en coach Jeroen.
De meiden van ZOVOC zijn kampioen geworden 9 apr, 16:59
Hardlopen tijdens Ronde van Driemanspolder. Foto: Gerard van Warmerdam
Ronde van de Driemanspolder voor het Maja Anjohuis 9 apr, 16:57
Docent Ed la Croix en enkele studenten van Praktijkcollege Zoetermeer voor de winkel Made@school. Foto Kees van Rongen
Praktijkervaring studenten in Made@school 9 apr, 16:15 1
Een foto van de operette vorig jaar. Foto: Hans den Boer
Operette Viktoria und ihr Husar in het Stadstheater 9 apr, 09:31
Wim Blansjaar
Blansjaar met krappe meerderheid gekozen 8 apr, 20:50 3
Wim Blansjaar
Blansjaar stuurt alsnog een excuusbrief over museumdirecteur 8 apr, 14:10 2
Het team van CrossFit 2712
CrossFit 2712 is fitste CrossFit 8 apr, 13:39