Ook op zaterdag vaccineren in het Stadhuis.
Ook op zaterdag vaccineren in het Stadhuis. Gerard van Warmerdam

Nu ook op zaterdag een vaccinatie halen op het Stadhuis

Actueel 271 keer gelezen

Zoetermeer - Afgelopen week hebben 270 mensen een coronavaccinatie gehaald op het Stadhuis. Voor zorgwethouder Ingeborg Ter Laak staat als een paal boven water dat de prikpost in een behoefte voorziet. Daarom wordt er de komende drie weken naast woensdag ook op zaterdag geprikt.

Door Hélène Ouwerkerk

“We hopen dat op deze manier de drempel om een vaccinatie te halen wordt weggenomen. Woensdag is voor mensen misschien lastig vanwege werk en school”, zegt de wethouder. Maar het gaat volgens Ter Laak niet om prikken alleen. “Mensen die vragen hebben over de werking van de vaccins of prikangst hebben, zijn ook welkom. Als je vragen hebt, kom dan vooral langs om de vragen te stellen. Ook mensen die de Nederlandse taal niet machtig zijn, nodig ik uit om te komen. Daar is een oplossing voor om ook deze mensen te helpen en informatie te geven”, zegt ze.
Afgelopen maandag is de GGD-testlocatie verhuisd van de Denemarken naar het oude Rabobankgebouw aan de Eleanoor Rooseveltlaan. “Afgelopen winter hebben de mensen van de testpost moeten werken in tenten. Dat was best zwaar. Nu we waarschijnlijk nog een winter moeten blijven testen, hebben we besloten om een post te zoeken waar binnen kan worden gewerkt”, zegt Ter Laak.

Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28