Scholieren in de raadzaal
Scholieren in de raadzaal

Stadhuis van democratie weer van start

Actueel 139 keer gelezen

Zoetermeer - Scholieren van IKC Het Plankier en IKC Meester Verwers trapten vandaag de jaarlijkse debatwedstrijd ‘Stadhuis van Democratie’ af. Het debat is de eerste in een reeks scholierendebatten die komende maanden plaatsvinden in de raadzaal op het Stadhuis-Forum.
Na een onderbreking vanwege corona is ‘Stadhuis van Democratie’ dit jaar terug met de 10e editie. Tijdens dit project gaan scholieren van het primair onderwijs, het VMBO, HAVO/VWO en MBO met elkaar in debat over actuele stellingen zoals ‘Ook komende Oud en Nieuw moet er een vuurwerkverbod zijn in Zoetermeer’ of ‘Alle scholen moeten één dag per maand een thuiswerkdag instellen’.
Wethouder Iedema (Onderwijs) opende de dag: “Door te debatteren in de raadzaal krijgen de leerlingen een inkijkje in het werk van gemeenteraadsleden. Met dit project willen we jongeren een beeld geven van hoe democratie in de praktijk werkt en hun betrokkenheid bij de gemeentepolitiek vergroten. ”
Winnaars in actie tijdens slotdebat

De winnaars van ieder scholierendebat mogen in februari tijdens het slotdebat tegen fractievoorzitters uit de Zoetermeerse gemeenteraad debatteren. Ook pitchen de scholieren een Zoetermeers goed doel waarmee zij kans maken op een geldprijs die aan het doel geschonken wordt.


Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28