Het blote voeten pad in de Hof wordt goed gebruikt! Foto: Hof van Seghwaert
Het blote voeten pad in de Hof wordt goed gebruikt! Foto: Hof van Seghwaert

Natuur onder de loep

Actueel 294 keer gelezen

Zoetermeer- In deze rubriek laten experts uit de natuurwereld hun licht schijnen op natuurweetjes. Deze week schrijft Suzanne Verboom over het Tiny Forest.

Bomen planten, wie het nieuws volgt weet dat dit heel hard nodig is. In Seghwaert komen er binnenkort maar liefst 600 bomen bij. Een nieuw klein bosje, een Tiny Forest. Op 16 november gaan 130 schoolkinderen alle boompjes in de grond zetten en is Zoetermeer een bos(je) rijker.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Drie jaar geleden klopten de vrijwilligers van de boomgaard De Hof van Seghwaert bij aan de gemeente met het idee om een Tiny Forest aan te leggen. De natuurorganisatie IVN wilde in 4 jaar 100 bosjes in Nederland aanleggen. Kon dat ook niet in Zoetermeer? Het idee viel in goede aarde. Van het een kwam het ander. De Gemeente Zoetermeer heeft vorig jaar met IVN afgesproken dat er maar liefst drie in onze stad geplant gaan worden. En één daarvan komt in Seghwaert.

Deze bosjes zijn niet alleen leuk, maar ook belangrijk. De bosjes brengen natuur en biodiversiteit. Bomen helpen de opwarming van de aarde te voorkomen en maken de lucht schoner. Bomen verkoelen de stad en zorgen dat water beter in de bodem zakt. En groen is ook gezond voor mensen. Hoe meer groen hoe beter.

Ook de scholen in de wijk zijn enthousiast. De kinderen van De Hofvijver en De Meester Verwerschool maakten met vrijwilligers uit de Hof het ontwerp. De kinderen wilden een buitenleslokaal, veel eetbare vruchten en schuilplekjes voor dieren. Het is een prachtig ontwerp geworden. Op 16 november is het dan zover. Plantdag. Ook jij kan helpen met planten. Tussen 10 en 15 uur ben je welkom bij de plantlokatie op het grasveld tussen de kersengaarde en de appelgaarde. Meld je aan via info@hofvanseghwaert.nl en doe mee!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09