Wethouder Rosier en Nutricia directeur Liam Camody openen de nieuwe ontsluitingsweg van Nutricia.
Wethouder Rosier en Nutricia directeur Liam Camody openen de nieuwe ontsluitingsweg van Nutricia.

Ontsluitingsweg Nutricia eindelijk in gebruik

Actueel 279 keer gelezen

Zoetermeer - Na een periode van proefrijden is sinds 27 oktober de nieuwe ontsluitingsweg voor Nutricia volledig in gebruik. 

Wethouder Rosier: ’Eindelijk is het zover. Er rijdt nu veel minder vrachtverkeer door de Eerste Stationsstraat. Dit komt zowel de verkeersveiligheid als de leefbaarheid in de wijk ten goede. Het weren van vrachtverkeer uit het dorp is jarenlang onderwerp van onderzoek geweest. Dit heeft geleid tot een duurzame oplossing samen met Nutricia die het vrachtverkeer uit het Dorp weert, dit is belangrijk voor de verkeersveiligheid.’’

Nieuwe situatie

De nieuwe route van en naar Nutricia loopt nu via het deel van de nieuwe ontsluitingsweg parallel aan de A12 dat ‘Waterzuiveringsweg’ is genoemd. Om verkeerd rijden zoveel mogelijk te voorkomen, is de nieuwe route naar Nutricia voorlopig met gele bebording aangegeven langs de verouderde route (Eerste Stationsstraat). Ook is aan de online routeplanners doorgegeven dat er een wijziging heeft plaatsgevonden. De werkzaamheden zijn in april begonnen, er is een nieuw tracé aangelegd, de fietsverbinding ter hoogte van de A12 is omgelegd. Al deze aanpassingen maken het gebied verkeersveilig en zorgen ervoor dat vrachtwagens, koeriers, contractor en overige bezoekers van en naar Nutricia niet langer door de wijk hoeven te rijden.

Uit de krant