Afbeelding
ronald tilleman

Wonen en werken op Bleizo-West

di 2 nov 2021, 09:25 Actueel

Zoetermeer - Vier- tot zesduizend woningen moeten in combinatie met bedrijven en voorzieningen worden gerealiseerd in het gebied Bleizo-West. Afgelopen week namen beide gemeenteraden een besluit over de ontwikkeling van het gebied.

De gemeenten Lansingerland en Zoetermeer gaan verder aan de slag met de ontwikkeling van het gebied Bleizo-West met de naam PROEFtuin Bleizo.  Simon Fortuyn, wethouder Lansingerland: “Met Bleizo-West hebben we als gemeenten goud in handen, niet alleen voor Lansingerland en Zoetermeer maar voor de hele zuidelijke Randstad. Met de keuze voor PROEFtuin Bleizo kunnen we het onderste uit de kan halen.”
Bleizo-West betreft het nog onbebouwde gebied aan de weerszijde van de A12 vlakbij, het station Lansingerland-Zoetermeer. De woningbouwplannen moeten een groene uitstraling krijgen en worden gecombineerd met bedrijven en voorzieningen. Bij het aangrenzende glastuinbouwgebied van de horti science in Lansingerland en het naastgelegen Dutch Innovation Park staan innovatie en kennisontwikkeling centraal. Wethouder Iedema: “Door de komst van PROEFtuin Bleizo ontstaat er een natuurlijke verbinding en een mooie kans voor gezamenlijke groei. Kortom: een aantrekkelijke mix tussen wonen, werken en voorzieningen.” Bovendien vergroot het plan de kansen voor de zogeheten ZoRo-lijn (Randstadrailverbinding tussen Zoetermeer en Rotterdam).
De hoeveelheid woningen uit het plan, levert een mooie bijdrage aan het terugdringen van het woningtekort in de regio. Verder bestaat 50% van het woningaanbod uit betaalbare huur- en koopwoningen en 50% duurdere woningen. Komende tijd gaan beide gemeenten verder met de uitwerking. In 2022 nemen beide gemeenteraden een volgend besluit.

Uit de krant