Afbeelding
ronald tilleman

Wonen en werken op Bleizo-West

Actueel 296 keer gelezen

Zoetermeer - Vier- tot zesduizend woningen moeten in combinatie met bedrijven en voorzieningen worden gerealiseerd in het gebied Bleizo-West. Afgelopen week namen beide gemeenteraden een besluit over de ontwikkeling van het gebied.

De gemeenten Lansingerland en Zoetermeer gaan verder aan de slag met de ontwikkeling van het gebied Bleizo-West met de naam PROEFtuin Bleizo.  Simon Fortuyn, wethouder Lansingerland: “Met Bleizo-West hebben we als gemeenten goud in handen, niet alleen voor Lansingerland en Zoetermeer maar voor de hele zuidelijke Randstad. Met de keuze voor PROEFtuin Bleizo kunnen we het onderste uit de kan halen.”
Bleizo-West betreft het nog onbebouwde gebied aan de weerszijde van de A12 vlakbij, het station Lansingerland-Zoetermeer. De woningbouwplannen moeten een groene uitstraling krijgen en worden gecombineerd met bedrijven en voorzieningen. Bij het aangrenzende glastuinbouwgebied van de horti science in Lansingerland en het naastgelegen Dutch Innovation Park staan innovatie en kennisontwikkeling centraal. Wethouder Iedema: “Door de komst van PROEFtuin Bleizo ontstaat er een natuurlijke verbinding en een mooie kans voor gezamenlijke groei. Kortom: een aantrekkelijke mix tussen wonen, werken en voorzieningen.” Bovendien vergroot het plan de kansen voor de zogeheten ZoRo-lijn (Randstadrailverbinding tussen Zoetermeer en Rotterdam).
De hoeveelheid woningen uit het plan, levert een mooie bijdrage aan het terugdringen van het woningtekort in de regio. Verder bestaat 50% van het woningaanbod uit betaalbare huur- en koopwoningen en 50% duurdere woningen. Komende tijd gaan beide gemeenten verder met de uitwerking. In 2022 nemen beide gemeenteraden een volgend besluit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38
Linda Bregman werkzaam op de afdeling Verloskunde is heel erg blij met het behoud van de geboortezorg. Foto: Kees van Rongen
Explosie van emoties over behoud en uitbreiding van geboortezorg in Zoetermeer 19 apr, 10:25 5
Op 28 april is het vol met spelletjes en clinics om kennis te maken met tennis en padel. Foto: pr
Open dag tennis en padel voor jeugd en Tiebreak-Challenge bij TPVS 19 apr, 10:22