Klaasjan de Jong. Foto: CDA
Klaasjan de Jong. Foto: CDA

CDA Zoetermeer: “Bouwen begint met positieve gezondheid”

Actueel 222 keer gelezen

ZOETERMEER – Bouwen begint met positieve gezondheid. Dat is de boodschap van het CDA bij de begrotingsbespreking morgen. “Positieve gezondheid zet niet de ziekte centraal, maar kijkt veel breder naar een betekenisvol leven van mensen,” legt CDA-Raadslid Klaasjan de Jong uit. “Ook bij het bouwen van woningen moet je deze bredere blik hebben; niet alleen kijken naar de hoeveelheid, maar vooral ook aandacht besteden aan hoe je met nieuwe woningen in een goede omgeving het woonplezier verhoogt.” 

Het CDA-raadslid maakt zich al jaren sterk voor het bouwen van nieuwe woningen. “Zoetermeerders hebben behoefte aan allerlei soorten woningen; van betaalbare startersappartementen, sociale huurwoningen tot duurdere villa’s,” aldus De Jong. “Natuurlijk wil het CDA dat er snel gebouwd wordt, maar als je je alleen focust op het aantal, het bouwen tot het hoogste doel verheft, dan loop je het risico dat je op een gegeven moment de aantallen wel hebt gehaald, maar zit met woningen die niet aansluiten op de wensen van de mensen.”

Woongenot

Daarom pleit De Jong ervoor om vanaf het eerste begin te investeren in het woongenot van mensen. “En nog een stapje verder, hoe kun je woningen en de omgeving zo inrichten dat mensen gelukkiger in hun vel zitten? Want het is een feit: mensen die zich lekker voelen zullen minder snel een beroep doen op zorg. En mensen die prettig wonen zullen de stad minder snel verlaten,” aldus De Jong. “We zullen het college maandag in een motie vragen om de ideeën van een positieve gezondheid als vertrekpunt te kiezen bij nieuwe bouwplannen. Investeren in positieve gezondheid loont, en moet daarom het vertrekpunt zijn voor iedere nieuwe woning die gebouwd wordt.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 8 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 11 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater gisteren
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16