Afbeelding

Bibliotheek Zoetermeer op RTL4 in Woontips

Actueel 80 keer gelezen

Op zaterdag 10 december om 16 uur zendt RTL4 in het programma Woontips een kort item uit over Bibliotheek Zoetermeer. Het item belicht de spannende nieuwe ontwikkelingen van de Bibliotheek anno 21e eeuw.

Bibliotheek Zoetermeer gaat zich komende jaren steeds meer richten op de ontwikkeling van mensen. Want mensen die zich ontwikkelen, hebben meer mogelijkheden in de samenleving. Lezen en dus taalontwikkeling is daarvoor belangrijk, maar in de Bibliotheek gebeurt nog veel meer. In de uitzending maakt de kijker kennis met enkele van die nieuwe diensten.

In het FabLab in de Bibliotheek maken kinderen en volwassen digitale ontwerpen die tot leven komen met de 3D-printer, lasergraveerder of een van de andere machines. De Taalleerder in het Taalhuis, een man die nog maar kort geleden geen woord Nederlands sprak, toont zijn winnende gedicht in de Nederlandse taal. Kinderen in de CoderDojo laten trots hun programmeerwerk zien. En in het Tabletcafé wordt geoefend met het werken op iPads.

Het programma Woontips gaat over interessante ontwikkelingen in de woonomgeving van mensen, zowel in als om het huis. En voor meer dan 30.000 Zoetermeerders van alle leeftijden is de Bibliotheek een onlosmakelijk onderdeel van die woonomgeving. Wie een beter beeld wil krijgen van wat dit allemaal inhoudt, kan op 10 december om 16 uur RTL4 opzetten. Gemist? Een herhaling komt op maandag 12 december 2016 om 15 uur op tv.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Foto: Patricia Munster
Dodenherdenking in Zoetermeer 30 apr, 10:30
Sachi en Jolie doen mee aan Theater na de Dam.
Theater na de Dam brengt pittig populisme met leuke cast op 4 en 5 mei 29 apr, 12:12
Koninklijke onderscheiding voor Zoetermeerders: (v.l.n.r.) de heer De Gier, mevrouw Pelt-Spaans, mevrouw Plug-Seefat, de heer Pet, de heer Versluis, burgemeester Bezuijen, Jelte Petri, mevrouw van der Knaap-Niazian, de heer van den Berg, mevrouw Feeke-Bosma, mevrouw Bierman-Verhagen, mevrouw Bosman-Asselman, de heer Clason. Foto: Gerard van Warmerdam
Lintjesregen in Zoetermeer, dit jaar ook een jeugdlintje uitgereikt 26 apr, 14:07
Bloemiste Jacky van der Veen en haar hondjes Diamond (l.) en Dasher poseren als volleerde modellen. 'Door mijn eigen ervaringen te delen, hoop ik anderen te inspireren en aan te moedigen.' Foto: Kees van Rongen
Jacky uit Meerzicht op de catwalk in de finale van Miss Diversity 26 apr, 12:50
Huub Schreurs. De bijeenkomst werd afgesloten met een geanimeerde signeersessie. Foto: pr
Zoetermeerder Huub Schreurs presenteert boek over wegen naar sociale verandering 26 apr, 12:18
Het dementie vriendelijke pad is te herkennen aan blauwe Vergeet-mij-nietjes op de tegels. Foto: pr
Vergeet-mij-niet-pad Rokkeveen feestelijk geopend met bewoners Floriadehof en bezoekers Carpe Diem 26 apr, 11:31
In een gezellige sfeer schaakpartijtjes spelen. Foto: pr
Doe gezellig mee met Schaakclub InZet Palet Welzijn Rokkeveen 26 apr, 11:00
Op 25 mei en 26 mei heeft  The S(w)inging Company haar jubileumuitvoering in het CKC. Foto: Leon Koppenol
Viering 25 jaar The S(w)inging Company met uitvoering in CKC 26 apr, 10:42