Zwemmen tussen de bouwhekken. Foto: Gerard van Warmerdam
Zwemmen tussen de bouwhekken. Foto: Gerard van Warmerdam Foto: Gerard van Warmerdam

Onrust over buitenbad

Actueel 514 keer gelezen

De redactie

Zó stelt vragen over het buiten zwembad

Informatie

Lifeguards zijn aanwezig tijdens openingstijden. Er zijn blikjes drinken verkrijgbaar. De ingang bevindt zich op het parkeerterrein tussen Magnum en Dutch Water Dreams.

Er is een hoop te doen over het buitenbad van het voormalige zwembad het Keerpunt. Het zwembad werd jaren geleden verkocht aan Sweet Lake Wellness die in het voormalige zwembad een wellness gaat realiseren. Het buitenbad zou in de zomermaanden beschikbaar blijven voor het Zoetermeerse publiek. Maar dat gaat de afgelopen jaren niet zonder slag of stoot.

Zoetermeer - Zó Zoetermeer heeft schriftelijke vragen aan het college van B&W gesteld over de prijzen van een toegangskaartje. “We hebben signalen ontvangen over de toegangsprijs van het buitenzwembad. Er blijkt 10 euro te worden gerekend voor iedereen — ongeacht leeftijd. Uit een rondgang langs buitenbaden in de randstad blijkt dat de gebruikelijke prijzen tussen de 4,50 en 6,- euro liggen. Uit een memo van het college ten tijde van de verkoop van het zwembad (18-2-2014) blijkt dat er afspraken zijn gemaakt over de toegangsprijs. Er staat: ’door SLW is (niet-bindend) toegezegd dat er voorlopig geen dan wel een geringe verhoging zal plaatsvinden.”, zegt raadslid Roel van der Vlies.

“Bij de verkoop van het Keerpunt is in de erfpachtovereenkomst de verplichting opgenomen om jaarlijks het buitenbad gedurende 8 weken open te stellen voor publiek. Welke voorwaarden zijn daaraan verbonden? Welke afspraken zijn er precies gemaakt? Hoe verhoudt de huidige prijs van 10 euro zich tot de afspraken, mede in het licht van de geringe faciliteiten die op dit moment beschikbaar zijn?”

Zwembad

De redactie heeft navraag gedaan bij de beheerder van het Keerpunt. Het zwembad is vanaf 18 juli 8 weken lang dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Blij slecht weer sluit het bad. Entree is € 10,- voor hele dag. Dit zwemmen kan overigens alleen in het grote bad omdat twee baden door vandalisme onklaar zijn gemaakt.

Uiteraard heeft ook het zwembad te maken met de RIVM maatregelen vanwege het Coronavirus. “Er zijn maximaal 100 personen op het terrein toegestaan. Er zijn Dixies geplaatst als tijdelijke toiletten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Kennismaken met de koeien tijdens de Open Boerderijdagen
Kom kijken bij de boeren in de buurt 30 apr, 11:57
Twee slechtvalkkuikens, een mannetje en een vrouwtje, dus beschuit met muisjes hoewel ze vogels eten. Foto: Martin Mollet
Twee slechtvalkjes geboren op toren Onder de Loep 30 apr, 11:16 2
Foto: Patricia Munster
Dodenherdenking in Zoetermeer 30 apr, 10:30
Sachi en Jolie doen mee aan Theater na de Dam.
Theater na de Dam brengt pittig populisme met leuke cast op 4 en 5 mei 29 apr, 12:12
Koninklijke onderscheiding voor Zoetermeerders: (v.l.n.r.) de heer De Gier, mevrouw Pelt-Spaans, mevrouw Plug-Seefat, de heer Pet, de heer Versluis, burgemeester Bezuijen, Jelte Petri, mevrouw van der Knaap-Niazian, de heer van den Berg, mevrouw Feeke-Bosma, mevrouw Bierman-Verhagen, mevrouw Bosman-Asselman, de heer Clason. Foto: Gerard van Warmerdam
Lintjesregen in Zoetermeer, dit jaar ook een jeugdlintje uitgereikt 26 apr, 14:07
Bloemiste Jacky van der Veen en haar hondjes Diamond (l.) en Dasher poseren als volleerde modellen. 'Door mijn eigen ervaringen te delen, hoop ik anderen te inspireren en aan te moedigen.' Foto: Kees van Rongen
Jacky uit Meerzicht op de catwalk in de finale van Miss Diversity 26 apr, 12:50
Huub Schreurs. De bijeenkomst werd afgesloten met een geanimeerde signeersessie. Foto: pr
Zoetermeerder Huub Schreurs presenteert boek over wegen naar sociale verandering 26 apr, 12:18
Het dementie vriendelijke pad is te herkennen aan blauwe Vergeet-mij-nietjes op de tegels. Foto: pr
Vergeet-mij-niet-pad Rokkeveen feestelijk geopend met bewoners Floriadehof en bezoekers Carpe Diem 26 apr, 11:31