Initiatiefnemers Sham Hira en Pritha Maheswari
Initiatiefnemers Sham Hira en Pritha Maheswari Foto: Sandra Hira-Jainath

108 Zonnegroeten tegen menstruatie-armoede

Actueel 61 keer gelezen

Zoetermeer - Op zondag 20 december organiseert de Zoetermeerse yogastudio Zenang Yoga & More van 10.00 - 12.00 uur een bijeenkomst waarbij gezamenlijk 108 zonnegroeten (Surya namaskaars) worden uitgevoerd. Jaarlijks, op 21 juni en 21 december organiseert de yogastudio deze bijeenkomsten om stil te staan bij de zonne-wende. 

Dit jaar heeft de bijeenkomst een bijzonder karakter: 
Deelname aan de 108 surya namaskaars vindt plaats op basis van donatie. 
De volledige opbrengst van de donaties zal worden gebruikt om dakloze vrouwen of vrouwen met een laag inkomen te voorzien van tampons, maandverband, menstruatiecups en ondergoed in het kader van ‘menstruatie armoede’. Pritha Maheswari van de yogastudio wil er zich hard voor maken dat sekse-genoten niet maandelijks gedwongen een financiele worsteling hebben als het aankomt op hygiene en goede zorg. Zij wil daarom in actie komen! 

Om de RIVM-richtlijnen goed te volgen, is vooraf aanmelden noodzakelijk. Aanmelden kan via e-mail: zenangyoga@gmail.com

Wil je het goede doel steunen maar kun je niet deelnemen aan de 108 zonnegroeten? Kijk dan op www.zenangyoga.nl of www.sscaz.nl hoe je een (financiële) bijdrage kunt leveren.

Voorzitter Sham Hira van de Stichting Sociaal Culturele Activiteiten Zoetermeer (SSCAZ) juicht dit initatief van yogalerares Pritha Maheswari toe en bundelt de krachten om zo veel mogelijk donaties binnen te krijgen. De stichting, die eerder inzamelacties heeft georganiseerd voor Surinaamse schoolkinderen, deelt de mening van Pritha dat er ook in Zoetermeer nog genoeg inwoonsters zijn die maandelijks geconfronteerd worden met ‘period poverty’. SSCAZ zal via haar eigen achterban ook aandacht en steun vragen voor dit onderwerp.

Langs deze weg willen we dan ook de genoemde doelgroep vragen een e-mail te sturen naar: info@sscaz.nl als je in aanmerking wilt komen voor menstruatie-producten. De aanvragen zullen vanzelfsprekend met de grootste zorg en aandacht voor privacy worden behandeld. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Kennismaken met de koeien tijdens de Open Boerderijdagen
Kom kijken bij de boeren in de buurt 30 apr, 11:57
Twee slechtvalkkuikens, een mannetje en een vrouwtje, dus beschuit met muisjes hoewel ze vogels eten. Foto: Martin Mollet
Twee slechtvalkjes geboren op toren Onder de Loep 30 apr, 11:16 2
Foto: Patricia Munster
Dodenherdenking in Zoetermeer 30 apr, 10:30
Sachi en Jolie doen mee aan Theater na de Dam.
Theater na de Dam brengt pittig populisme met leuke cast op 4 en 5 mei 29 apr, 12:12
Koninklijke onderscheiding voor Zoetermeerders: (v.l.n.r.) de heer De Gier, mevrouw Pelt-Spaans, mevrouw Plug-Seefat, de heer Pet, de heer Versluis, burgemeester Bezuijen, Jelte Petri, mevrouw van der Knaap-Niazian, de heer van den Berg, mevrouw Feeke-Bosma, mevrouw Bierman-Verhagen, mevrouw Bosman-Asselman, de heer Clason. Foto: Gerard van Warmerdam
Lintjesregen in Zoetermeer, dit jaar ook een jeugdlintje uitgereikt 26 apr, 14:07
Bloemiste Jacky van der Veen en haar hondjes Diamond (l.) en Dasher poseren als volleerde modellen. 'Door mijn eigen ervaringen te delen, hoop ik anderen te inspireren en aan te moedigen.' Foto: Kees van Rongen
Jacky uit Meerzicht op de catwalk in de finale van Miss Diversity 26 apr, 12:50
Huub Schreurs. De bijeenkomst werd afgesloten met een geanimeerde signeersessie. Foto: pr
Zoetermeerder Huub Schreurs presenteert boek over wegen naar sociale verandering 26 apr, 12:18
Het dementie vriendelijke pad is te herkennen aan blauwe Vergeet-mij-nietjes op de tegels. Foto: pr
Vergeet-mij-niet-pad Rokkeveen feestelijk geopend met bewoners Floriadehof en bezoekers Carpe Diem 26 apr, 11:31