Zomeravondwandeling in de Natuurtuin

Actueel 66 keer gelezen

Zoetermeer - Op donderdag, 8 augustus kunt u in de Natuurtuin meelopen met de vierde en laatste zomeravondwandeling van dit jaar. Deze wandeling start om 19.00 uur bij ‘t Westpunt in het Westerpark. Een deskundige natuurtuingids neemt u mee de tuin in en laat u zien wat er op dit moment groeit, bloeit, kruipt en vliegt. De wandeling duurt ongeveer een uur.

Het droge en bijzonder warme weer van de afgelopen weken hebben als gevolg dat de nazomer als duidelijk zijn entree heeft gemaakt in de Natuurtuin. De polder en bloemdijken zijn inmiddels gemaaid en het hooi is afgevoerd nadat het goed uitgeschud waardoor het zaad op de grond achterblijft om volgend jaar weer tot groei en bloei te komen. Maar toch zijn er nog volop bloeiende planten die bij zonnig weer ettelijke insectensoorten aantrekken. Bomen en struiken laten hun rijpende vruchten zien.

Deelname is gratis, honden mogen niet mee in de tuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin helaas minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door.

Voor groepen en andere belangstellenden is tegen een kleine vergoeding mogelijk op andere dagen een rondleiding aan te vragen. Voor informa­tie en aanmelding voor een groepswandeling en meehelpen met de werkzaamheden in de natuurtuin kunt u contact opnemen met Stichting Vrienden van Natuur- en Landschappentuin, mail naar info@vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de tuin, u kunt u aanmelden voor de nieuwsbrief en meer informatie vindt u ook op www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Rust & Vreugd in Stadstheater
Rust & Vreugd van Hendrik Groen in Stadstheater 2 mei, 11:02
Hoe oud zijn ze? Hoe komen ze daar? Hoe en waar werden ze gemaakt? Foto: pr
Alles over pijpenkoppen vinden in de grond van Benthuizen 2 mei, 10:30
Deelnemers van Tuingezel tijdens een freerunning wandeling.
Freerunning wandeling met Tuingezel en Parkour Disciplines 2 mei, 09:50
De Vredesboom aan de Dobbe.
Bijeenkomst bij de Vredesboom 2 mei, 08:53
Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 2 mei, 07:00
Ed Boutkan, Inge Groen in 't Woudt (midden) en Karin van der Lee. Foto: Gerard van Warmerdam
Cheque voor Op de koffie bij Franx 1 mei, 20:51
Feesten op 5 mei. Foto: Roy Poots
Feest op drie plekken tijdens Bevrijdingsdag 1 mei, 18:52
Super Trouper brengt een tribute aan ABBA tijdens Vijverpop.
Tributebands schitteren bij Vijverpop 1 mei, 15:50