Ilion schittert op NK indoor atletiek. Foto: Ed Turk
Ilion schittert op NK indoor atletiek. Foto: Ed Turk

Ilion presenteert goed tijdens het NK indoor atletiek

Actueel 536 keer gelezen

Zoetermeer - Deze maand werden in  Apeldoorn diverse Nederlandse kampioenschappen indoor atletiek gehouden. Hieraan deden de beste atleten van Nederland mee in diverse leeftijdscategorieën. In de leeftijdscategorie U18 en U20 sprongen de prestaties van deze Ilion atleten er uit, namelijk die van Tijn den Duijn en Lies en Daan Kneppers.

Tijn den Duijn is eerder deze maand bij de NK-indoor U18/U 20 in Apeldoorn Nederlands kampioen U18 bij het verspringen geworden. Tijn liet zich op zijn best zien. Al zijn zes sprongen waren beter dan zijn pr. Met zijn vijfde sprong, sprong hij verder dan alle concurrenten en pakte hij de titel. Het clubrecord van Ilion voor verspringen staat sinds december 2001op naam van Jonathan Pengel met een afstand van 6.83m. Wellicht dat Tijn dit record snel kan verbeteren. Om een idee te krijgen hoe ver Tijn sprong (vloog), dit zijn vier zespersoons eettafels van 1.60m achter elkaar.

Snel

Niet een maar twee Nederlandse kampioenen kan Ilion binnenkort huldigen. Lies Kneppers verbaasde zichzelf en haar tegenstanders. Nog nooit heeft Lies zo snel indoor gelopen als tijdens deze Nederlanse kampioenschappen. In de halve finale, maar ook in de finale verbeterde ze zichzelf en zette het clubrecord op de 400 meter indoor op haar naam. Ze vloog letterlijk over de baan en in de finale snelde ze naar een tijd van 56.60 seconden. Een verrassende winst wat de nummer twee in de finale Lynn Behnke had een veel sneller pr dan Lies, namelijk in de 55 seconden. Met deze fantastische tijd van 56.60 seconden staat Lies op plaats van zesde plaats van tijden dit seizoen indoor gelopen.Daan Kneppers, de broer van Lies, werd bij de senioren op hetzelfde onderdeel derde. Ook een fantastische prestatie. Aan deze Nederlandse kampioenschappen deden 15 Ilion atleten mee. Veel van deze atleten piekte op het juiste moment en verbeterde hun persoonlijke beste prestatie.

Senioren

Atlete Naomi Sedney werd bij de senioren derde, op de 60 sprint. Een fantastische prestatie voor haar ze liep namelijk voor het eerst sinds twee jaar weer onder de 7.5 seconden. Naomi behoort al jarenlang bij de top van de Nederlandse sprinters.
Ilion is trots op al deze mooie prestaties. Ilion is ook trots op onze Maurice Afognon, oud lid van Ilion die Nederlands kampioen werd bij de U20M bij het onderdeel 60 meter sprint. Maurice, die tegenwoordig traint bij Rotterdam Atletiek, maar af en toen nog zijn gezicht laat zien bij Ilion liep in de finale een supertijd namelijk 6.72 sec. Dit is de snelste tijd dit indoorseizoen door een Nederlander is gelopen.

Ilion

Wil jij ook eens kennismaken met deze leuke sport dat kan. Kijk op www.ilion.nl wanneer je eens langs kunt komen om te trainen. Ilion is gevestigd aan de Van der Hagenstraat. Ilion heeft de volgende lidgroepen: Jeugd- en baanatletiek (meerkamp, ver/hoogspringen, kogelstoten, sprint etc), Gastlid (talentvol lid van andere vereniging dat op specifieke onderdelen bij Ilion wil trainen), Loopgroepen en Fit/en Nordic-walk groepen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Wethouder ter Laak bij de heropening van de Mandelabrug. Foto: Archief/Gerard van Warmerdam
NS komt maar twee keer per uur in Zoetermeer 10 apr, 15:25 5
Noteer het in je agenda: 12 en 13 april in Zoetermeer en 19 en 20 april in Alphen aan den Rijn. Mis het niet!
Kom gratis en vrijblijvend proeffietsen op de Inruil- en Opstapdagen bij Atlas Fietsen 10 apr, 15:23
Karin van der Lee en Bas ter Burg. Foto: Gerard van Warmerdam
Ouderen worden getrakteerd op kunst en koffie 10 apr, 12:34 1
Afbeelding
Vacature: Magazijntopper gezocht! 10 apr, 11:21
vlnr Harir, Willa, Elena, Linn, Roos, Liza, Jasmin, Anouk en coach Jeroen.
De meiden van ZOVOC zijn kampioen geworden 9 apr, 16:59
Hardlopen tijdens Ronde van Driemanspolder. Foto: Gerard van Warmerdam
Ronde van de Driemanspolder voor het Maja Anjohuis 9 apr, 16:57
Docent Ed la Croix en enkele studenten van Praktijkcollege Zoetermeer voor de winkel Made@school. Foto Kees van Rongen
Praktijkervaring studenten in Made@school 9 apr, 16:15 1
 Kinepolis gaat Back to Black op woensdag 17 april!
Win nu 2 vrijkaarten voor de "Première Night: Back to Black" 9 apr, 13:45 1