Brassband Earthquake was opgetrommeld om de omdoping muzikaal te begeleiden. Foto: pr
Brassband Earthquake was opgetrommeld om de omdoping muzikaal te begeleiden. Foto: pr

IKC De Meerpaal in Palenstein heet nu IKC De Kasteeltuyn!

Actueel 609 keer gelezen

Zoetermeer - Een brassband, clown en springkussens: iedereen mocht vrijdag 24 november weten dat het IKC in Palenstein werd geopend. Een opening? Het IKC bestaat toch al? Dat klopt. “Wij zijn niet nieuw in de wijk.”

“Wij waren IKC De Meerpaal”, vertelt Mandy Stuger, locatiemanager bij gro-up kinderopvang. “Sinds vandaag heten we IKC De Kasteeltuyn.” Een nieuwe naam dus, maar nog wel een integraal kindcentrum, ofwel IKC. Hierin zit onderwijs en kinderopvang onder een dak. En dat betekent dat er ook veel wordt samengewerkt. “Daarbij hoort natuurlijk ook een nieuwe slogan: Samen spelen, samen leren, samen groeien”, vult Mandy trots aan. 

Lees verder onder foto >

Foto: pr

In IKC De Kasteeltuyn werkt de gelijknamige basisschool samen met een kinderdagverblijf, speeltaalhuis en buitenschoolse opvang (BSO) van gro-up. “Kinderen gaan van het speeltaalhuis naar school. En als ze op school zitten, gaan ze ’s middags naar BSO”, zegt GeertJan Nelson, directeur school IKC De Kasteeltuyn. “Dat zijn verschillende plekken, maar het is hetzelfde kind. En dat ontwikkelt zich door. Dan is het belangrijk als de school en de kinderopvang met dezelfde dingen bezig zijn met een kind. Een doorgaande leerlijn noemen we dat. En dat is en blijft een belangrijk speerpunt van ons IKC.” 

Lees verder onder foto >

Foto: pr

Feest

Het speerpunt en de samenstelling van het IKC veranderen dus niet. De naam wel. “We nemen afscheid van onze oude naam, omdat de nieuwe naam beter aansluit bij hetgeen wij hier doen en uitdragen. De nieuwe naam spreekt niet alleen kinderen meer aan maar zegt ook nog iets over de geschiedenis van de wijk. Vroeger heeft er op de plek van ons IKC een Castellum (een fort) gestaan. Daarnaast staan de nieuwe huizen in de wijk De Tuyn van Palenstein. Daarom heten wij nu IKC De Kasteeltuyn”, vertelt GeertJan. En dat hoorde je 24 november van ver. Brassband Earthquake was opgetrommeld om de omdoping muzikaal te begeleiden. Clown Kiekeboe goochelde spannende trucs, Clown Kim vouwde ballonnencreaties en gro-up buurtwerk kookte samen met de kinderen heerlijke creaties. Daarnaast gaven de springende kinderen op de springkussens IKC De Kasteeltuyn een vliegende start.

IKC De Kasteeltuyn is één van de scholen van Opoz. Opoz heeft 19 openbare basisscholen verspreid over de wijken van Zoetermeer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Een 15-jarig meisje dat sinds zaterdagmiddag vermist was uit Zoetermeer, is weer veilig teruggevonden. Haar verblijfplaats gedurende die tijd is nog onbekend.
Vermist meisje weer terecht 25 feb, 13:31
De gemeente wil de hoeveelheid afval verminderen en met een plan van aanpak komen dat tot stand is gekomen met behulp van de inwoners. Foto: Gemeente Zoetermeer
150 Zoetermeerders gaan binnenkort meedenken over afvalbeleid in burgerberaad 24 feb, 08:21
De sportavond veranderde langzaam maar zeker in een dansfestijn.
Après-ski toernooi van TV Seghwaert met sfeervolle feestavond 23 feb, 11:41
De mensen van Pezazz willen er een prachtige uitvoering van gaan maken in het eerste weekend van maart.
Pezazz Producties met satirisch-komische musical in Stadstheater 23 feb, 10:31
De 81-jarige man werd sinds donderdag vermist
Vermiste oudere man uit Rokkeveen-Oost is weer terecht 23 feb, 10:01
Hulp bij werk met computers. Foto: Jeroen Stahlecker
Laagdrempelige gratis computerhulp bij inZet Buytenwegh 23 feb, 09:23
Gerard en Mariette de Groot met hun dochters Karlijne en Eveline.
Weer boter en melk uit boterdorp Zoetermeer, maar nu biologisch 22 feb, 13:01 14
Een mooie aanwinst, want dit jaar viert de Koersbalclub zijn 12,5-jarig jubileum! Foto: pr
Jubilerende Koerbalclub Oosterheem kan nieuwe koersballen aanschaffen 22 feb, 12:18