Leden van het inwonerscomité haalden zaterdag op het Stadhuisplein 1100 handtekeningen op voor Behoud Verloskunde in Zoetermeer. Foto Gerard van Warmerdam
Leden van het inwonerscomité haalden zaterdag op het Stadhuisplein 1100 handtekeningen op voor Behoud Verloskunde in Zoetermeer. Foto Gerard van Warmerdam

Petitie voor behoud afdeling Verloskunde leidt tot onderzoek

Actueel 1.393 keer gelezen

Zoetermeer - De petitie om de afdeling Verloskunde in Zoetermeer te behouden heeft de boel aardig in beweging gezet,” zegt Linda Bregman van het inwonerscomité, die het initiatief nam voor de handtekeningenactie. “Drie verschillende partijen zijn onlangs onderzoeken gestart om de risico’s in kaart te brengen als afdeling Verloskunde zou verdwijnen.”

Door Kees van Rongen

“Het doel is om de mogelijke alternatieven te onderzoeken met veiligheid van moeder en kind voorop. De resultaten hiervan worden begin 2024 gepresenteerd. Pas daarna wordt een definitief besluit genomen over de afdeling Verloskunde door het bestuur van het HAGA Ziekenhuis.”
GGD Haaglanden onderzoekt wat de effecten zijn op de gezondheid van zwangere vrouwen, bevallen vrouwen en hun baby’s als gevolg van de veranderingen in de geboortezorg in Zoetermeer

Het HAGAZiekenhuis en het Regionaal Overleg Acute Zorgketen onderzoeken hoe de geboortezorg in Zoetermeer in de toekomst goed, veilig, bereikbaar en betaalbaar kan worden georganiseerd.

Handtekeningeactie

In juni begon Linda Bregman de handtekeningenactie. Het kleine comité van inwoners liet zich zien bij evenementen in Zoetermeer en daarbij bleek, dat heel veel mensen zich zorgen maakten over de mogelijke verdwijning van de afdeling Verloskunde met bijbehorende verloskamers.”

Bij het Stadsfestival afgelopen zaterdag stonden weer mensen van het inwonerscomité op het Stadhuisplein. “Het leverde afgelopen zaterdag maar liefst 1100 fysieke handtekeningen op. Totaal op papier en online hebben we nu 14.000 handtekeningen. Het is de laatste week voordat we de petitie gaan aan bieden. We hopen op nog meer handtekeningen. Teken via petities.nl/behoud verloskunde.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Inwoners leggen veelzijdigheid van herfstachtig Zoetermeer fraai vast 30 nov., 14:42
Afbeelding
Kerstconcert van zusjes Maria en Anuschka Pedano bij de Regenboog 30 nov., 13:51
Afbeelding
Gratis met de Ouderenbus naar het Stadshart voor kerstinkopen 30 nov., 12:44 1
Afbeelding
Vrijwilliger blijft betrokken bij gezin: 'Een leuk direct vervolg van de VoorleesExpress' 30 nov., 11:38
Afbeelding
Wintersoep met winters drankje bij buurtlunch in de Hof van Seghwaert 30 nov., 11:08
Afbeelding
Betoverende Lichtjesparade en vuurwerk spektakel verlichten Winkelcentrum Oosterheem 30 nov., 10:14
Afbeelding
Van trainingsscenario's naar echte reanimatie in Zoetermeer 30 nov., 09:20
Afbeelding
Oranje handjes door Zoetermeer om geweld tegen vrouwen uit te bannen 29 nov., 22:02