Delia, Roos en Hugo met hun medailles
Delia, Roos en Hugo met hun medailles

WK Goud, zilver en brons

Actueel 1.028 keer gelezen

Zoetermeer - Terwijl er een orkaan vanuit het zuiden af dreigt te buigen richting Fukuoka, besliste de World Aquatics-organisatie dat alle zwemnummers toch in de beide zwembaden nog veilig door konden gaan.

Drie Zoetermeerse zwemmers, Hugo Bregman, Roos van Esch en Delia Badoux zijn naar Japan afgereisd voor de zwemwedstrijden.

Maandagochtend stonden Hugo Bregman 65+ en Roos van Esch 40+ aan de start van de 400m wisselslag.
Hugo won met overmacht van zijn leeftijdsgenoten in een tijd van 5.46.62 en kreeg de gouden medaille omgehangen door voormalig Olympiër en goudenmedaillewinnaar Anthony Lee Ervin (Olympische spelen in 2000, 2012 en 2016). Roos zwom zich in een sterk veld naar een mooie vierde plaats in een tijd van 5:55.71 en ontving uit handen van een vertegenwoordiger van de wereldbond een diploma.
In de middag stond de 50m Vlinderslag op het programma voor Hugo Bregman en Delia Badoux 40+. Beide WVZ-zwemmers stonden als tweede geplaatst. Hugo werd knap derde in de snelste serie en moest Olympiër Dan Thompson (Canada) en topmasterzwemmer Igor Kravkov (Israël) voor zich laten. Alle drie doken ze onder het kampioenschapsrecord en de Canadees zwom zelfs een Wereldrecord. Delia veroverde het zilver achter de Japanse Mabi Tsukioka.

Dag 4 van het WK masters. Voor Roos van Esch, Delia Badoux en Hugo Bregman stond in de ochtend de 200m wisselslag en in de middag de 100m vlinderslag op het programma.
Het werd opnieuw een groot succes voor de Nederlanders. Delia wist het brons te pakken op de 200 wisselslag en Hugo veroverde het zilver.
De 100m vlinderslag van Hugo was een zinderende race. De allerbeste 65plussers van de wereld stonden in dezelfde serie op het startblok. De Canadees Dan Thompson was vastbesloten om het Wereldrecord van Hugo te breken en ging dan ook rap weg. Tot twee meter voor de finisch leek het er op dat hij dit zou halen maar Hugo bleek toch net iets meer inhoud te hebben en ging er vandoor met de wereldtitel.
Medaillespiegel aan het eind van dag vier
3 x goud (Hugo 2x, Delia 1x)2 x zilver ( Hugo 1x, Delia 1x)2 x brons ( Hugo 1x, Delia 1x)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Jasper van Viegen met Jules Lelieveld (links) en Ger Fens (rechts)
Jasper van Viegen nieuwe hoofdtrainer SVO Buytenpark 5 mei, 09:40
De plantjes aan de balustrade en op de grond moeten weg laat woningcorporatie Vidomes de bewoners weten. Foto: Kees van Rongen
Bewoners teleurgesteld: 'Na vele jaren moeten alle plantjes op galerij ineens weg' 3 mei, 16:03 30
Konijnenbezitters kunnen (op afspraak) hun konijn tegen gereduceerd tarief laten vaccineren en desgewenst gratis laten controleren. Foto: Het Buitenbeest
Konijnenavond voor baasjes op Speelboerderij Het Buitenbeest 3 mei, 13:06
Waylon is live op zijn best. Foto: Robin Eggenkamp
Waylon speelt zijn beste hits in Poppodium Boerderij 3 mei, 12:39
Drie sprekers zullen die avond op dit onderwerp ingaan. Foto: pr
Thema avond Wonen van JongSenioren Zoetermeer 3 mei, 11:40
Afbeelding
Column burgemeester Bezuijen: Herdenken 3 mei, 09:32
Ukele leren spelen
Ukelele workshop voor beginners 3 mei, 09:22
Vanuit Benthuizen zullen kinderen het bevrijdingsvuur ophalen, een deel van de route meerijden en het vuur meenemen naar Benthuizen. Foto: pr
Herdenking bij nieuwe monument en bevrijdingsvuur in Benthuizen 2 mei, 13:05