Dochter en vader vormen het Zoetermeerse popduo Nadine & Jones. Foto Kees van Rongen
Dochter en vader vormen het Zoetermeerse popduo Nadine & Jones. Foto Kees van Rongen

Nadine & Jones scoort met single Since that night

Actueel 2.014 keer gelezen

ZOETERMEER - Het Zoetermeerse popduo Nadine & Jones bracht onlangs een eerste single uit ‘Since that night’. Bij de Haagse Beatstadradio was het meteen al de single van de week. Een moderne popsong in een vijftiger jaren sfeertje. Het Streekblad bezocht het duo in de professionele studio van Ruud Jansen. 

 Door Kees van Rongen 

Ruud Jansen (Jones) is in de muziekwereld geen onbekende. Naast zijn werk als bedrijfskundige was het muziek en nog eens muziek maken. Bovendien was hij artiestenmanager en in Den Haag ruim tien jaar manager van de bekende bluesband Livin’ Blues. Samen met zijn dochter Nadine (27) vormt hij al vier jaar het popduo Nadine & Jones. Nadine, die een prachtig stemgeluid ten gehore brengt, wordt door Ruud begeleid op zijn akoestische gitaar.
“Als kind zong zij al cd-tjes in, die we als kerstgroet naar familie en vrienden stuurden,” vertelt Ruud. Jaren zong Nadine bij het CKC koor, maar dat was met haar ambitieuze tenniscarrière niet meer te combineren. “Daar zong ik ook klassiek en leerde ik noten lezen”, vertelt Nadine. “We worden heel vaak voor optredens gevraagd,” vertelt Ruud. “Bij tuinfeesten, sportclubs en evenementen zien ze ons graag komen. Een mooi beschaafd geluid, vinden ze. Bovendien komen we niet met een grote band.”
Sinds 1970 is Ruud al actief bezig met muziek. Aanvankelijk trad hij met zijn Top 40 band (Turnpike band) als gitarist en zanger op. Daarmee stond hij op het podium met vele bekende artiesten van Lee Towers tot René Froger. Hij startte zijn eigen muziekbedrijf JR Productions (JRP) om andere artiesten en muzikanten te kunnen helpen met hun carrière. Hiervoor bouwde hij een opnamestudio om zijn muzikale collega’s te faciliteren. Zijn eigen muzikale vaardigheden ontwikkelde hij verder door in andere bands en ensembles te spelen zoals onder meer Jumping Jewels en Zhingg. Ruud volgde diverse muziekopleidingen onder meer bij The Songwriter Academy in Engeland. “De laatste jaren heb ik me volledig gericht op het schrijven en produceren van liedjes in verschillende stijlen, waarbij ik samenwerk met tekstschrijvers en zangers over de hele wereld. Het is toch geweldig, dat ik nu samen met mijn dochter een popduo vorm. We houden van dezelfde muziek en dat zorgt voor harmonieuze optredens. We hebben een breed repertoire, dat het publiek waardeert.”
Het popduo is te volgen op hun eigen Facebook pagina en op Instagram als Nadineandjones met de verwijzing naar hun single ‘Since that night’ en de plekken waar ze optreden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Vanuit Benthuizen zullen kinderen het bevrijdingsvuur ophalen, een deel van de route meerijden en het vuur meenemen naar Benthuizen. Foto: pr
Herdenking bij nieuwe monument en bevrijdingsvuur in Benthuizen 2 mei, 13:05
De Hof van Seghwaert ligt aan de parkeerplaats die grenst aan Gaardedreef 169.
Kinderspeelmiddag in de perenboomgaard in Hof van Seghwaert 2 mei, 12:29
De vertrouwde medewerkers van Albert Heijn Seghwaert staan vanaf 27 mei weer enthousiast voor je klaar. Foto: pr
Albert Heijn Seghwaert wordt in twee weken compleet vernieuwd 2 mei, 11:31 7
Rust & Vreugd in Stadstheater
Rust & Vreugd van Hendrik Groen in Stadstheater 2 mei, 11:02
Hoe oud zijn ze? Hoe komen ze daar? Hoe en waar werden ze gemaakt? Foto: pr
Alles over pijpenkoppen vinden in de grond van Benthuizen 2 mei, 10:30
Deelnemers van Tuingezel tijdens een freerunning wandeling.
Freerunning wandeling met Tuingezel en Parkour Disciplines 2 mei, 09:50
De Vredesboom aan de Dobbe.
Bijeenkomst bij de Vredesboom 2 mei, 08:53
Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 2 mei, 07:00