De regenboogtrap in Zoetermeer
De regenboogtrap in Zoetermeer

Gemeente zet deur open voor een eigen Pride walk in Zoetermeer

Actueel 715 keer gelezen

Zoetermeer –  De gemeente Zoetermeer is van plan in de toekomst een Pride walk te organiseren. Deze Pride Walk is onderdeel van het meerjarenplan Zoetermeer Regenboogstad 2023-2026 en staat gepland voor 2026. 

Met de Stichting ZOETER Queer wordt samengewerkt aan allerlei activiteiten zoals een Drag Queen Bingo en aanwezigheid bij het Stadsfestival. Wethouder Ingeborg ter Laak: “We willen onze lokale lhbti-community te versterken en ondersteunen.  Om dat laatste te stimuleren geeft de gemeente dit jaar voor het eerst subsidie aan de Stichting ZOETERQueer. 

Er zijn een aantal zorgelijke incidenten waargenomen. Het COC geeft daarnaast aan dat de voorlichting op scholen achterblijft. Wethouder Ter Laak heeft nav het incident met de regenboogvlag in Zoetermeer een gesprek gehad met het slachtoffer en het COC en binnenkort wordt er een breder gesprek gevoerd met meerdere organisaties, waaronder ook deBibliotheek, gro-up, ZOETERQueer, JIP en iDb om dit verder te bespreken. Het uitgangspunt is dat mensen uit de LHBTQI+ gemeenschap zich vrij voelen om onbezorgd over straat te gaan en zichzelf kunnen zijn.

Uit de krant

Afbeelding
Onderwijs in de natuur 6 jun., 10:36
Afbeelding
Prijsuitreiking Rondje Meerpolder 6 jun., 10:20
Afbeelding
“18-jarigen weet niet wat ze moeten regelen" 6 jun., 09:06
Afbeelding
Bobby is het Dier van de Week 5 jun., 15:33
Afbeelding
Herkenningspunt Escher op Zoetermeerse fietsroute 5 jun., 15:26
Afbeelding
Staf FC Zoetermeer is compleet 5 jun., 13:53
Afbeelding
Jubilarissen gehuldigd tijdens het Voorjaarsconcert 5 jun., 12:56
Afbeelding
Geslaagde 'Zoet op zaterdag' 5 jun., 12:07