Elise Eekhout in haar atelier.
Elise Eekhout in haar atelier.

Lokale kunstenaar inspireert componist uit New York

Actueel 593 keer gelezen

Zoetermeer - Vorig jaar benaderde Margin Alexander, een in New York City gevestigde componist en pianist, de Zoetermeerse Elise Eekhout. Hij nodigde haar met haar kunst uit als inspiratiebron voor zijn decemberconcert. 

Elise vertelt daarover: “Margin heeft vorig jaar een prachtige symfonie gecomponeerd bij een schilderij van mij. Het was heel bijzonder om te horen. Toen hij me dit jaar vroeg als eregast voor zijn nieuwe decemberconcert sprong ik een gat in de lucht. Ik kan niet wachten om te horen welke muziek hij in mijn kunst ziet.”
Kunstenaar Elise Eekhout is al van jongs af aan gefascineerd door letters. “Als ik kijk naar letters, dan zie ik prachtig vormgegeven figuurtjes. Wat ik zo fascinerend vind, is dat we die figuurtjes niet of nauwelijks meer zien als we eenmaal kunnen lezen. Je wordt direct meegevoerd naar de wereld achter de letters.”, aldus Elise. Vanuit deze fascinatie wil ze laten zien hoe tekst en beeld in haar hoofd door elkaar lopen. Hoe ze een symbiose met elkaar aangaan. Dat doet ze door het maken van schilderijen waarbij ze beeld en tekst met elkaar verweeft.
Margin Alexander is een componist en pianist die een eigen, uniek muziekgenre ontwikkelde. Hij heeft opgetreden in talloze concerten, wereldberoemde artiesten begeleid en eigen recitals gehouden over de hele wereld.

Uit de krant