De zingende heksen vermaken het winkelend publiek,
De zingende heksen vermaken het winkelend publiek,

Rokkeveen viert Halloween

Actueel 337 keer gelezen

Zoetermeer - De jeugd van Rokkeveen hoefde zich niet te vervelen deze woensdagmiddag. Winkelcentrum Rokkeveen organiseerde leuke, gratis activiteiten in het centrum die allemaal in het teken stonden van Halloween.

Door Robbert Roos

De activiteiten starten deze dag rond 13.00 uur maar al ruim voor die tijd staan er tientallen kinderen te wachten. De animo voor deze middag blijkt verrassend groot. Kinderen kunnen zich laten schminken of een glittertattoo laten aanbrengen. Ook kunnen zij zelf een waxinelichthouder versieren aan de hand van het thema. Twee vrolijke heksen maken muziek en zingen gezellige liedjes.

Bij de knutselworkshop kunnen kinderen zelf een waxinelichthouder versieren. Ze krijgen een glazen potje met een stuk verband wat ze er omheen kunnen wikkelen. Op de tafel staan stiften en andere materialen om het lichtje verder te versieren. De ene is na het plakken van twee ogen en het tekenen van een mond al klaar, de ander maakt er zichtbaar meer werk van compleet met littekens en bloederige wonden.

Daniëlle en Marianne staan bij het uitgiftepunt van de glazen potjes. Rond kwart voor twee hebben ze er al zo’n 100 uitgedeeld. “Zo’n opkomst hadden we niet verwacht”, vertelt Daniëlle lachend. “De potjes vliegen er doorheen.” Toch is er van stress geen sprake. “We hebben er nog meer op voorraad en als ze op zijn gaan we gewoon iets anders knutselen.”

Bij het schminken staat een lange rij kinderen geduldig op hun beurt te wachten. Ondertussen bedenken ze alvast wat ze straks op hun gezicht willen. Dat varieert van een elfenmasker tot heftige littekens. Die zijn niet alleen voor jongens weggelegd. Een meisje vraagt aan haar moeder: “Mam, mag ik zo’n grote wond op mijn wang?” Moeder zucht even maar staat het toch toe.

Marianne is net als Daniëlle ook zichtbaar verrast door de grote opkomst. “We hadden verwacht dat mensen weer een beetje aan dit soort activiteiten zou moeten wennen.” Toch is ook zij erg blij met alle bezoekers. “Heerlijk om iedereen zo bezig te zien.” Twee winkelmedewerkers staan in de deuropening naar de zingende heksen te kijken. “Gezellig toch, die muziek en al die kinderen in het centrum.” Op het terras bij de bakker zitten diverse grootouders. Zwaaiend naar hun kleinkinderen, ondertussen genietend van een vers kopje koffie.

De Zingende Heksen, onder begeleiding van bas en gitaar zingen vrolijke liedjes en nodigen uit om een dansje te doen. De liedjes variëren van een nummer over een ‘stekkie van een fuchsia’ tot wat meer swingende nummers. Een meisje blijft heel even staan. Tussen twee nummers door vraagt ze; “Zijn jullie echte heksen?” De dames antwoorden bevestigend; “Levensecht, maar ik vlieg niet op een bezem.” Om 17.00 uur zijn de activiteiten afgelopen.

Uit de krant

Afbeelding
Herbeleef Stadsfestival Zoetermeer 2040 en kijk naar de toekomst 29 sep., 11:10
Afbeelding
Rijsttafelen bij restaurant Saputra (spiced by Indofoods) Ondernemer in Beeld 29 sep., 10:25
Afbeelding
Fascinating Jazz is een maandelijks feestje én viert 25-jarig jubileum 28 sep., 16:20 3
Afbeelding
Genieten van natuurschoon in en om Zoetermeer Natuur in beeld 28 sep., 15:12
Afbeelding
GoodFood Fietstocht naar mooi Voedselbos in Benthuizen 28 sep., 14:03
Afbeelding
Braziliaans Jiu-Jitsu seminar en promoties bij Yotosama 28 sep., 13:09
Afbeelding
Dames van Soetermare in actie tegen zwerfafval en sigarettenpeuken 28 sep., 12:02 1
Afbeelding
Sprookjesachtige kabouterdagen met Staatsbosbeheer in het Bentwoud 28 sep., 11:26 5