Het Lange Land Ziekenhuis handhaaft coronamaatregelen.
Het Lange Land Ziekenhuis handhaaft coronamaatregelen. Ron Jenner

LangeLand handhaaft coronamaatregelen

Actueel 826 keer gelezen

Zoetermeer - Het aantal Covid-19-besmettingen neemt landelijk toe. Daarnaast kan de griep ook flink toeslaan dit jaar. Om patiënten, medewerkers en bezoekers zo goed mogelijk te beschermen, houdt het LangeLand Ziekenhuis nog altijd alle coronamaatregelen in stand. Zoals het dragen van een mondneusmasker en de 1,5 meter afstand. 

Joyce Weijs, lijnmanager bij het LangeLand Ziekenhuis: “Bij ons staat de veiligheid van onze patiënten voorop en daarom houden we de coronamaatregelen nog altijd in stand. Zo beschermen we ook elkaar als collega’s. Want we weten als geen ander dat Covid-19 en de griep een combinatie is die kan zorgen voor een nog grotere druk op de zorg en ons personeel. We willen onze patiënten de zorg blijven bieden die ze van ons gewend zijn.” Waar veel maatregelen de afgelopen maanden zijn losgelaten is dat dus bij het LangeLand Ziekenhuis niet het geval.

“Gaat u naar het LangeLand Ziekenhuis? Dan is het goed om te weten welke coronamaatregelen gelden”, zegt Joyce Weijs die de belangrijkste maatregelen graag toelicht:

Maatregelen
“Iedereen die het LangeLand Ziekenhuis binnenkomt en ouder is dan 12 jaar moet een mondneusmasker dragen. Ook de 1,5 meter afstand geldt nog steeds in het LangeLand. Ook worden er geen handen geschud in het ziekenhuis, maar begroeten we elkaar op een andere manier”, zegt Weijs. “En vergeet ook niet te niezen en te hoesten in de binnenkant van uw elleboog en uw handen regelmatig te wassen.”

 Heeft u een afspraak bij één van de poliklinieken van het LangeLand Ziekenhuis? Dan vraagt het ziekenhuis u om alleen te komen, tenzij begeleiding noodzakelijk is (maximaal één begeleider). Op tijd zijn is perfect, maar kom ook weer niet eerder dan 10 minuten voor uw afspraak. Zo blijft er voldoende ruimte in de wachtruimtes om afstand te houden van elkaar. Het LangeLand hanteert specifieke bezoektijden. Ook geldt er een maximum voor het aantal bezoekers. Hoeveel bezoekers er mogen komen, dat verschilt per afdeling. Op www.llz.nl/bezoekers leest u er alles over.

Informatie
Meer weten over alle coronamaatregelen in het LangeLand? Kijk op www.llz.nl/corona. Samen houden we zo de zorg veilig!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Arthur Schipper (Goede Doelencommissie Pelgrimshoeve), wethouder Bouke Velzen en Sanne v. Leeuwen (directeur Pelgrimshoeve). Foto: pr
Wethouder Bouke Velzen bezoekt de Pelgrimshoeve 22 uur geleden
Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 23 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 28 mrt, 07:18
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05