Toch nog een examentrip voor Alfrink leerlingen.
Toch nog een examentrip voor Alfrink leerlingen. Marcel de Haas

Alfrink college naar Euro Disney Parijs

Actueel 549 keer gelezen

Zoetermeer - Afgelopen jaar konden onze voorexamenklassen door het coronavirus niet op studiereis. Een gemiste kans op een unieke ervaring: samen met je klasgenoten op reis op een plek in Europa.

Om die ervaring wel een beetje op te doen en toch zo samen herinneringen te maken werd het volgende plan bedacht: laten we met alle leerlingen uit 5 havo en 6 (t)vwo naar Euro Disney Parijs gaan.
Zogezegd, zo gedaan. Op donderdag 14 oktober verzamelde nagenoeg alle examenleerlingen en 20 begeleiders zich vroeg op school voor twee dagen Euro Disney. En met de bus vertrokken ze naar Parijs. Rond het middaguur begon de eerste dag in het park. De leerlingen verkenden in groepjes het park en alle attracties. Eenieder deed wat hij of zij het liefste deed: rustig aan of spectaculair de lucht in.
De leerlingen waren goed herkenbaar dankzij een leuk attent cadeau van de oudervereniging van het Alfrink. Alle leerlingen kregen een vrolijke blauwe sweater ter herinnering aan deze examentrip.
Rond middernacht kwamen de bussen weer aan in Zoetermeer, waar ze werden opgewacht door ouders en bekenden. Iedereen kijkt terug op twee goede dagen met onze examenleerlingen. Maar het was wel een onderneming: met bijna 300 leerlingen op stap is een hoop geregel, ook met de nog geldende coronamaatregelen.

Uit de krant

Afbeelding
“18-jarigen weet niet wat ze moeten regelen" 6 jun., 09:06
Afbeelding
Bobby is het Dier van de Week 5 jun., 15:33
Afbeelding
Herkenningspunt Escher op Zoetermeerse fietsroute 5 jun., 15:26
Afbeelding
Staf FC Zoetermeer is compleet 5 jun., 13:53
Afbeelding
Jubilarissen gehuldigd tijdens het Voorjaarsconcert 5 jun., 12:56
Afbeelding
Geslaagde 'Zoet op zaterdag' 5 jun., 12:07
Afbeelding
Natuur onder de loep 3 jun., 09:31
Afbeelding
Ontdek Jouw Droomcarrière met De Ultieme Lokale Vacaturekrant 2 jun., 21:38