Joep Annegarn laat een klein deel van het gereedschap zien in het Digital Art Lab van CKC & partners aan de Leidsewallen 80. Foto Kees van Rongen.
Joep Annegarn laat een klein deel van het gereedschap zien in het Digital Art Lab van CKC & partners aan de Leidsewallen 80. Foto Kees van Rongen.

Heksendans en spinnen maken bij CKC

Actueel 370 keer gelezen

ZOETERMEER - Het Thrillerfestival wordt van 24 tot en met 31 oktober voor de dertiende keer gehouden. Het landelijk bekende festival belooft opnieuw een week met spannende elementen te worden. Aan de uitwerking van het volledige programma wordt nog gewerkt.

Door Kees van Rongen

“CKC & partners organiseert al vanaf de eerste editie activiteiten voor de jeugd tijdens het Nederlands Thrillerfestival,” vertelt adjunct-directeur Joep Annegarn van CKC & partners en nog altijd organiseert het CKC activiteiten tijdens het festival. “We richten ons op de kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. Op woensdag 27 oktober hebben we twee workshops: de ene workshop is in het Digital Art Lab waar de kinderen aan de slag gaan met het maken van spinnen en bij de andere workshop gaat het om een heksendans.”

Creativiteit
Docente Stellata Koppe spreekt bij de kinderen hun creativiteit aan. “Als kind maakte ik zelf allerlei objecten van materiaal, dat ik op straat vond. Mijn kunstwerken maak ik nu van zwerfafval, dat ik vind bij het strandjutten. Het herinnert mij aan vroeger. Ik gebruik strandjutten om mijzelf uit te drukken in een vorm van kunst, waarin het zwerfafval in zijn huidige vorm een nieuw leven ingeblazen krijgt. Om de omvang van het afvalprobleem te laten zien, bouw ik een wereld van afval.” Stellata begeleidt de kinderen woensdag 27 oktober met het maken van rondkruipende spinnetjes. “Griezelige diertjes, maar oh zo leuk om te maken.” Het Digital Art Lab is uitgerust met allerlei gereedschap, dat gebruikt kan worden. “De spinnen krijgen heuse LED-ogen.” De workshop is van 14.00 tot 16.00 uur. De deelname voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar is gratis. Wel moet men zich van tevoren aanmelden via de site van CKC & partners: www.ckc-zoetermeer.nl.

Heksendans
Voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar is er de workshop Heksendans in het gebouw van CKC. Docente Helga Verrijp danste zelf onder meer in de musical The Phantom of the Opera. Zij geeft al jaren dansles bij diverse instellingen en al vijf jaar bij CKC. “Zijn heksen nou eng of zijn ze ook wel aardig? En wat doen ze zoal? Kunnen heksen ook dansen of zitten ze alleen maar op een bezem? Tijdens de workshop ontdekken de kinderen dit. Spelenderwijs krijgen ze dansonderwijs. De workshop is woensdag 27 oktober van 14.15 tot 15.15 uur. De deelname voor de kinderen (6 t/m 8 jaar) is gratis. Wel moet men zich van tevoren aanmelden via de site van CKC & partners: www.ckc-zoetermeer.nl.

Uit de krant

Afbeelding
Herbeleef Stadsfestival Zoetermeer 2040 en kijk naar de toekomst 29 sep., 11:10
Afbeelding
Rijsttafelen bij restaurant Saputra (spiced by Indofoods) Ondernemer in Beeld 29 sep., 10:25
Afbeelding
Fascinating Jazz is een maandelijks feestje én viert 25-jarig jubileum 28 sep., 16:20 3
Afbeelding
Genieten van natuurschoon in en om Zoetermeer Natuur in beeld 28 sep., 15:12
Afbeelding
GoodFood Fietstocht naar mooi Voedselbos in Benthuizen 28 sep., 14:03
Afbeelding
Braziliaans Jiu-Jitsu seminar en promoties bij Yotosama 28 sep., 13:09
Afbeelding
Dames van Soetermare in actie tegen zwerfafval en sigarettenpeuken 28 sep., 12:02 1
Afbeelding
Sprookjesachtige kabouterdagen met Staatsbosbeheer in het Bentwoud 28 sep., 11:26 5