Joep Annegarn laat een klein deel van het gereedschap zien in het Digital Art Lab van CKC & partners aan de Leidsewallen 80. Foto Kees van Rongen.
Joep Annegarn laat een klein deel van het gereedschap zien in het Digital Art Lab van CKC & partners aan de Leidsewallen 80. Foto Kees van Rongen.

Heksendans en spinnen maken bij CKC

Actueel 293 keer gelezen

ZOETERMEER - Het Thrillerfestival wordt van 24 tot en met 31 oktober voor de dertiende keer gehouden. Het landelijk bekende festival belooft opnieuw een week met spannende elementen te worden. Aan de uitwerking van het volledige programma wordt nog gewerkt.

Door Kees van Rongen

“CKC & partners organiseert al vanaf de eerste editie activiteiten voor de jeugd tijdens het Nederlands Thrillerfestival,” vertelt adjunct-directeur Joep Annegarn van CKC & partners en nog altijd organiseert het CKC activiteiten tijdens het festival. “We richten ons op de kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. Op woensdag 27 oktober hebben we twee workshops: de ene workshop is in het Digital Art Lab waar de kinderen aan de slag gaan met het maken van spinnen en bij de andere workshop gaat het om een heksendans.”

Creativiteit
Docente Stellata Koppe spreekt bij de kinderen hun creativiteit aan. “Als kind maakte ik zelf allerlei objecten van materiaal, dat ik op straat vond. Mijn kunstwerken maak ik nu van zwerfafval, dat ik vind bij het strandjutten. Het herinnert mij aan vroeger. Ik gebruik strandjutten om mijzelf uit te drukken in een vorm van kunst, waarin het zwerfafval in zijn huidige vorm een nieuw leven ingeblazen krijgt. Om de omvang van het afvalprobleem te laten zien, bouw ik een wereld van afval.” Stellata begeleidt de kinderen woensdag 27 oktober met het maken van rondkruipende spinnetjes. “Griezelige diertjes, maar oh zo leuk om te maken.” Het Digital Art Lab is uitgerust met allerlei gereedschap, dat gebruikt kan worden. “De spinnen krijgen heuse LED-ogen.” De workshop is van 14.00 tot 16.00 uur. De deelname voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar is gratis. Wel moet men zich van tevoren aanmelden via de site van CKC & partners: www.ckc-zoetermeer.nl.

Heksendans
Voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar is er de workshop Heksendans in het gebouw van CKC. Docente Helga Verrijp danste zelf onder meer in de musical The Phantom of the Opera. Zij geeft al jaren dansles bij diverse instellingen en al vijf jaar bij CKC. “Zijn heksen nou eng of zijn ze ook wel aardig? En wat doen ze zoal? Kunnen heksen ook dansen of zitten ze alleen maar op een bezem? Tijdens de workshop ontdekken de kinderen dit. Spelenderwijs krijgen ze dansonderwijs. De workshop is woensdag 27 oktober van 14.15 tot 15.15 uur. De deelname voor de kinderen (6 t/m 8 jaar) is gratis. Wel moet men zich van tevoren aanmelden via de site van CKC & partners: www.ckc-zoetermeer.nl.

Uit de krant

Afbeelding
“18-jarigen weet niet wat ze moeten regelen" 6 jun., 09:06
Afbeelding
Bobby is het Dier van de Week 5 jun., 15:33
Afbeelding
Herkenningspunt Escher op Zoetermeerse fietsroute 5 jun., 15:26
Afbeelding
Staf FC Zoetermeer is compleet 5 jun., 13:53
Afbeelding
Jubilarissen gehuldigd tijdens het Voorjaarsconcert 5 jun., 12:56
Afbeelding
Geslaagde 'Zoet op zaterdag' 5 jun., 12:07
Afbeelding
Natuur onder de loep 3 jun., 09:31
Afbeelding
Ontdek Jouw Droomcarrière met De Ultieme Lokale Vacaturekrant 2 jun., 21:38