Margot Kraneveldt. Foto: PvdA Zoetermeer
Margot Kraneveldt. Foto: PvdA Zoetermeer M.van der Veen

Margot Kraneveldt is lijsttrekker voor PvdA

Actueel 179 keer gelezen

Zoetermeer - Margot Kraneveldt is de beoogde lijsttrekker voor de PvdA voor de gemeenteraadsverkiezingen in Zoetermeer op 16 maart volgend jaar. Zij is vanaf 2003 actief in de politiek, eerst op landelijk niveau als Tweede Kamerlid en sinds maart 2014 als raadslid en fractievoorzitter in Zoetermeer.

“Onze onafhankelijke kandidaatstellingscommissie heeft geoordeeld dat we met Margot een prima lijsttrekker hebben. Het bestuur is het daarmee eens en zal dit ook aan de leden voorstellen. Het is mooi dat we zover zijn en nu voluit door kunnen met ons verkiezingsprogramma en de voorbereidingen van de campagne”, licht PvdA-afdelingsvoorzitter Ramie Al Moukhaibar toe.
 

Kraneveldt vindt het een grote eer dat zij opnieuw als lijsttrekker wordt voorgedragen. “Samen met mijn collega’s blijf ik mij in Zoetermeer inzetten voor een solidaire samenleving, meer betaalbare woningen en een groene en duurzame toekomst voor alle Zoetermeerders. Daarvoor is een sterke PvdA nodig. Ik vind het een prachtige uitdaging om straks met al onze vrijwilligers een mooie campagne te voeren om ervoor te zorgen dat er een krachtig progressief en sociaal geluid doorklinkt in de gemeenteraad”, aldus Kraneveldt. “In Zoetermeer staan we namelijk voor grote uitdagingen. Alle kinderen in Zoetermeer moeten verzekerd zijn van goed onderwijs en mee kunnen doen aan sport en cultuur. We moeten meer banen naar Zoetermeer halen zodat zoveel mogelijk mensen aan het werk kunnen. We willen veilige, groene en leefbare wijken waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten en waar zorg en ondersteuning goed geregeld zijn. Onze inwoners moeten binnen een redelijke tijd een betaalbare woning kunnen vinden en ook mensen met een kleinere beurs moeten hun woning kunnen verduurzamen.”

De leden van de PvdA Zoetermeer besluiten formeel in december wie er op de lijst voor de verkiezingen komen en op welke plaats. Dat gebeurt op basis van een voordracht van de kandidaatstellingscommissie. 

Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28