Margot Kraneveldt. Foto: PvdA Zoetermeer
Margot Kraneveldt. Foto: PvdA Zoetermeer M.van der Veen

Margot Kraneveldt is lijsttrekker voor PvdA

Actueel 167 keer gelezen

Zoetermeer - Margot Kraneveldt is de beoogde lijsttrekker voor de PvdA voor de gemeenteraadsverkiezingen in Zoetermeer op 16 maart volgend jaar. Zij is vanaf 2003 actief in de politiek, eerst op landelijk niveau als Tweede Kamerlid en sinds maart 2014 als raadslid en fractievoorzitter in Zoetermeer.

“Onze onafhankelijke kandidaatstellingscommissie heeft geoordeeld dat we met Margot een prima lijsttrekker hebben. Het bestuur is het daarmee eens en zal dit ook aan de leden voorstellen. Het is mooi dat we zover zijn en nu voluit door kunnen met ons verkiezingsprogramma en de voorbereidingen van de campagne”, licht PvdA-afdelingsvoorzitter Ramie Al Moukhaibar toe.
 

Kraneveldt vindt het een grote eer dat zij opnieuw als lijsttrekker wordt voorgedragen. “Samen met mijn collega’s blijf ik mij in Zoetermeer inzetten voor een solidaire samenleving, meer betaalbare woningen en een groene en duurzame toekomst voor alle Zoetermeerders. Daarvoor is een sterke PvdA nodig. Ik vind het een prachtige uitdaging om straks met al onze vrijwilligers een mooie campagne te voeren om ervoor te zorgen dat er een krachtig progressief en sociaal geluid doorklinkt in de gemeenteraad”, aldus Kraneveldt. “In Zoetermeer staan we namelijk voor grote uitdagingen. Alle kinderen in Zoetermeer moeten verzekerd zijn van goed onderwijs en mee kunnen doen aan sport en cultuur. We moeten meer banen naar Zoetermeer halen zodat zoveel mogelijk mensen aan het werk kunnen. We willen veilige, groene en leefbare wijken waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten en waar zorg en ondersteuning goed geregeld zijn. Onze inwoners moeten binnen een redelijke tijd een betaalbare woning kunnen vinden en ook mensen met een kleinere beurs moeten hun woning kunnen verduurzamen.”

De leden van de PvdA Zoetermeer besluiten formeel in december wie er op de lijst voor de verkiezingen komen en op welke plaats. Dat gebeurt op basis van een voordracht van de kandidaatstellingscommissie. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

JobHulpMaatje helpt bij de zoektocht naar werk.
Nieuw voorjaarsprogramma JobHulpMaatje 20 feb, 11:44
Robert Verhaaf hangt zijn schilderijen op in de Baztille.
Expositie 'Die weg of Mijn weg' in Ateliers BaZtille 20 feb, 11:35
Drie personen zijn met behulp van een hoogwerker van de brandweer uit de woning gehaald.
Brandweer redt drie personen uit woning in Oosterheem wegens keukenbrand 19 feb, 15:54 1
Foto: Tim Brabander en zijn trainer/coach John Zwalve.
Tim Brabander Nederlands Kampioen Judo 19 feb, 15:30
Stefan de Walle en Eva Van der Gucht overtuigen in toneelstuk Herman
Briljant spel laat rollen verrassend omdraaien 19 feb, 15:24
Scholekster op het gazon van het CKC in het oude dorp. Foto Arno van Berge Henegouwen
Natuur onder de loep 19 feb, 14:49
De Natuurtuin
Rondwandeling in de Natuurtuin 19 feb, 14:43
Samenwerking tussen Hof van Seghwaert en Fonteynenberg
De Hof van Seghwaert en Fonteynenburg gaan voor groei 19 feb, 14:07