Jan Slagter
Jan Slagter

Shortlist van de Vleermuis prijzen bekend

Actueel 280 keer gelezen

Zoetermeer - De organisatie van het Thrillerfestival heeft de schortlist van de Max Gouden Vleermuis, de MAX ZilverenVleermuis en de MAX Bronzen Vleermuis bekend gemaakt

Op 10 september j.l. is de longlist voor de MAX Gouden Vleermuis 2021 gepubliceerd.’De jury, bestaande uit Cees van Rhienen (voorzitter), Heleen van der Velde en Guy Doms heeft inmiddels de tweede stap gezet: het bepalen van de shortlist van genomineerden. 

De shortlist (in alfabetische volgorde). Toni Coppers, Belgische auteur, Guido Eekhaut, Belgische auteur, Nicci French, Engelse auteur, Corine Hartman, Nederlandse auteur, Loes Den Hollander, Nederlandse auteur, Arnaldur Indriðason, IJslandse auteur/

Op 10 september jl. is de longlist voor de eerste MAX Zilveren Vleermuis 2021 gepubliceerd. De jury, bestaande uit Cees van Rhienen (voorzitter), Guy Doms (coördinator), Heleen van der Velde, Karin Bisschops, Caroline Kuiper, Miriam Bakker, Anneke van Ieperen, Wendy Struyf, Moon Kager, Joop Liefaard en Kees van Duyn, heeft inmiddels de tweede stap gezet; het bepalen van de shortlist van genomineerde beste thrillers. De shortlist (in alfabetische volgorde): De Russische connectie van Gerrit Barendrecht, Drie jaar van Anders Roslund, Het rode dossier van Ronald van der Pol, Minnaar van Ilse Ruijters, The Gray Man, Onder schot van Mark Greaney, Verdwenen van Ingrid Oonincx.

Op 10 september j.l. is de longlist voor de MAX Bronzen Vleermuis 2021 gepubliceerd. De jury, bestaande uit Cees van Rhienen (voorzitter), Joke Gijse, Maryam Thomasse, Lieselotte Danneels, Marieke da Conceicao, Sabrina Verschaeve, Marcel van Delft en Ingrid Poisson heeft inmiddels de volgende stap gezet: het bepalen van de shortlist van genomineerde debuutthrillers.

De shortlist (in alfabetische volgorde). Alleen van Barbara De Smedt, De vermiste meisjes van Kyle Perry, Hou het stil van Wim Bax, Klaverblad van Floris Kleijne, Lenoir van Bas Haan, Nachtmerrie van Winchester McFly.

 De uiteindelijke winnaar zal bekend worden gemaakt tijdens het Boekenfestival op 24 oktober a.s. De prijzenworden uitgereikt door de directeur van Omroep MAX, Jan Slagter.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27