Jan Slagter
Jan Slagter

Shortlist van de Vleermuis prijzen bekend

Actueel 200 keer gelezen

Zoetermeer - De organisatie van het Thrillerfestival heeft de schortlist van de Max Gouden Vleermuis, de MAX ZilverenVleermuis en de MAX Bronzen Vleermuis bekend gemaakt

Op 10 september j.l. is de longlist voor de MAX Gouden Vleermuis 2021 gepubliceerd.’De jury, bestaande uit Cees van Rhienen (voorzitter), Heleen van der Velde en Guy Doms heeft inmiddels de tweede stap gezet: het bepalen van de shortlist van genomineerden. 

De shortlist (in alfabetische volgorde). Toni Coppers, Belgische auteur, Guido Eekhaut, Belgische auteur, Nicci French, Engelse auteur, Corine Hartman, Nederlandse auteur, Loes Den Hollander, Nederlandse auteur, Arnaldur Indriðason, IJslandse auteur/

Op 10 september jl. is de longlist voor de eerste MAX Zilveren Vleermuis 2021 gepubliceerd. De jury, bestaande uit Cees van Rhienen (voorzitter), Guy Doms (coördinator), Heleen van der Velde, Karin Bisschops, Caroline Kuiper, Miriam Bakker, Anneke van Ieperen, Wendy Struyf, Moon Kager, Joop Liefaard en Kees van Duyn, heeft inmiddels de tweede stap gezet; het bepalen van de shortlist van genomineerde beste thrillers. De shortlist (in alfabetische volgorde): De Russische connectie van Gerrit Barendrecht, Drie jaar van Anders Roslund, Het rode dossier van Ronald van der Pol, Minnaar van Ilse Ruijters, The Gray Man, Onder schot van Mark Greaney, Verdwenen van Ingrid Oonincx.

Op 10 september j.l. is de longlist voor de MAX Bronzen Vleermuis 2021 gepubliceerd. De jury, bestaande uit Cees van Rhienen (voorzitter), Joke Gijse, Maryam Thomasse, Lieselotte Danneels, Marieke da Conceicao, Sabrina Verschaeve, Marcel van Delft en Ingrid Poisson heeft inmiddels de volgende stap gezet: het bepalen van de shortlist van genomineerde debuutthrillers.

De shortlist (in alfabetische volgorde). Alleen van Barbara De Smedt, De vermiste meisjes van Kyle Perry, Hou het stil van Wim Bax, Klaverblad van Floris Kleijne, Lenoir van Bas Haan, Nachtmerrie van Winchester McFly.

 De uiteindelijke winnaar zal bekend worden gemaakt tijdens het Boekenfestival op 24 oktober a.s. De prijzenworden uitgereikt door de directeur van Omroep MAX, Jan Slagter.

Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28