Burgemeester Michel Bezuijen en Ricardo Sibelo bekijken de voorstelling van leerlingen van de dansstudio. Foto Kees van Rongen
Burgemeester Michel Bezuijen en Ricardo Sibelo bekijken de voorstelling van leerlingen van de dansstudio. Foto Kees van Rongen

Burgemeester verrast door Ricardo Sibelo

Actueel 596 keer gelezen

Zoetermeer - Tientallen activiteiten op het gebied van sport en cultuur vonden zaterdag in Zoetermeer plaats tijdens de nationale Burendag. Burgemeester Michel Bezuijen bezocht op de fiets de Dance Studio aan de Zegwaartseweg, waar hij door dansleraar Ricardo Sibelo werd verwelkomd.

Door Kees van Rongen

De leerlingen van de balletschool stonden al ruim een uur voor zijn aankomst bij de ingang. De voorlichting van de gemeente had aangegeven, dat de burgemeester om 13.20 uur zou arriveren. Uiteindelijk verscheen burgemeester Bezuijen bij half drie. De leerlingen van 4 tot 18 jaar waren inmiddels wel klaar met hun warming-up voor hun voorstelling. De jongsten van 4 tot 7 jaar leefden zich uit door sinterklaasliedjes te zingen en bij: ‘hij komt, hij komt…’ de goed heilig man te vervangen door de burgemeester.
Ricardo Sibelo gaf burgemeester Bezuijen een rondleiding door zijn dansstudio. In zijn werkkamer toonde hij de burgemeester zijn vele trofeeën. “Ik ben de eerste Surinaamse Nederlander, die zowel in New York op Broadway als in Londen op West End in vele musicals werkte.” De inmiddels 70-jarige dansleraar en danser is ook al 50 jaar acteur. Bij grote theatergezelschappen was hij actief. “Mijn droom kwam uit, toen ik in 1999 mijn zelf ontworpen dansstudio kon openen aan de Zegwaartseweg.” Hij geeft daar les in klassiek ballet, jazz, tapdance, drama en musical. Bekende artiesten als René van Kooten en Carlos Puts volgden bij Ricardo Sibelo hun dansopleiding. En zo kon Ricardo nog wel een rijtje bekende namen noemen. “Ik stimuleer mijn leerlingen creatief te zijn en ik zie mijn werk als een verlengstuk van de opvoeding om kinderen normen en waarden bij te brengen. “Bij ballet geef ik al bij de jongste leerlingen les in het Frans. Dat vind ik belangrijk.”
Overigens wil Ricardo, dat de buurt een schone omgeving is. “Elke zaterdag zorg ik dat in de omgeving van de dansstudio het gras wordt gemaaid. Dat is bij de buren aan de Zegwaartseweg, de Perengaarde en het grasveld voor de dansschool. “Ik vind dat sociaal belangrijk, het zorgt voor wederzijds respect en de hele buurt is blij.” Hij krijgt steun van Roland Vonk, die al meer dan 20 jaar het licht en geluid verzorgt bij voorstellingen, maar ook de grasmaaier bemant.
Burgemeester Bezuijen: “Ik was al eerder langs dit gebouw gefietst, maar nooit binnen geweest. Ik had geen idee wat hier gebeurde.” Na afloop van de voostelling van diverse leeftijdsgroepen ging hij graag samen met de leerlingen op de foto. “Het was indrukwekkend,” reageerde hij. “Het was mooi en verrassend.” Voor Ricardo reden om nog wel even op te merken: “Mijn dansschool krijgt geen subsidie, maar de lessen zijn hier goedkoper dan bijvoorbeeld in het CKC.”

Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28