
Hans Haring-lezing over duurzame voedselketen
Actueel 223 keer gelezenZoetermeer - Herman Wijffels komt op maandagavond 11 oktober om 19:30 uur in de Nicolaaskerk in de Dorpsstraat een lezing geven over een meer duurzame voedselketen. Daarbij zal hij ook zijn kennis delen over de huidige politieke en maatschappelijke ontwikkelingen.
Een duurzamer voedselsysteem gaat ons daarom allemaal aan. Om uitstoot van stikstof en CO2 te verminderen wordt al snel gekeken naar de boeren. Maar ook de voedingsmiddelenindustrie, vervoerders, supermarkten, restaurants, consumenten en gemeenten kunnen bijdragen aan verduurzaming. Waar staan we nu en welke stappen kunnen we in Zoetermeer nemen om te komen tot een duurzamer voedselsysteem? Herman Wijffels is een boerenzoon en was hij directeur van de Rabobank, voorzitter van de SER, werkte hij bij de Wereldbank in Washington, was hij informateur voor het kabinet Balkenende IV en hoogleraar Duurzaamheid in Utrecht. Nu wil hij graag zijn kennis en visie delen met iedereen die daarin is geïnteresseerd.
Stichting DuurSamen Zoetermeer organiseert jaarlijks de Hans Haring-lezing, waarin duurzaamheid centraal staat. Deze keer gaat het om duurzame, gezonde voeding.
De lezing wordt gehouden in de Nicolaaskerk, Dorpsstraat 24, 2712 AL, Zoetermeer op maandag 11 oktober en begint om 19:30 uur. Vanwege de coronacrisis verzoekt DuurSamen geïnteresseerden zich aan te melden door het sturen van een mail aan info@duursamenzoetermeer.nl. Op basis daarvan weet de organisatie hoeveel mensen er komen, wie de lezing via livestream willen volgen.