Heleen Janse (links) en Natasha Taylor hebben hun programma klaar voor volwassenen en jeugd op het Thrillerfestival. Foto Kees van Rongen
Heleen Janse (links) en Natasha Taylor hebben hun programma klaar voor volwassenen en jeugd op het Thrillerfestival. Foto Kees van Rongen

Talkshow met Simone van der Vlugt in bibliotheek

Actueel 320 keer gelezen

Zoetermeer - Het Thrillerfestival wordt van 24 tot en met 31 oktober voor de dertiende keer gehouden. Het landelijk bekende festival belooft opnieuw een week met spannende elementen te worden. Aan de uitwerking van het volledige programma wordt nog gewerkt.

Door Kees van Rongen

De details in de Bibliotheek Forum zijn wel bekend. Kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen griezelen woensdag 27 oktober van 15.30 tot 17.00 uur in Bibliotheek Forum. Begeleidster in de bibliotheek is Natasha Taylor, die ook altijd op woensdagmiddag bij Knappe Koppen in de bibliotheek aanwezig is. “De kinderen mogen verkleed komen als spook, vampier of een ander griezelbeest. Zelf ben ik ook verkleed,” vertelt Natasha. “De kinderen kunnen luisteren naar een spannend verhaal over Frankenstein en het gebruik van elektriciteit, dat in het begin van de vorige eeuw nog als griezelig werd ervaren. Na het verhaal kunnen de kinderen een eigen huisdier voor Frankenstein maken. Allerlei materialen zijn aanwezig, waarmee de kinderen aan de slag kunnen. Na afloop mogen de kinderen hun zelfgemaakte huisdier mee naar huis nemen. De kosten voor deelname bedragen twee euro.

Ook voor volwassenen is er tijdens het thrillerfestival wat te doen. “Op de slotdag van het Thrillerfestival, zondag 31 oktober van 15.00 tot 16.30 uur, wordt een talkshow gehouden met schrijfster Simone van der Vlugt (55) in Bibliotheek Forum,” vertelt Heleen Janse consulent lezen van de Zoetermeerse hoofdbibliotheek.

Onder de titel Boek en Meer gaat presentator Laurens de Groot in gesprek met Simone van der Vlugt over haar boeken, het schrijversleven en meer.

Simone van der Vlugt vierde vorig jaar haar 25-jarig schrijvers jubileum. Zij heeft meer dan twintig titels op haar naam staan, waaronder vele thrillers en historische romans. Haar werk is meermalen bekroond en genomineerd voor diverse prijzen zoals voor de MAX Gouden Vleermuis, de oeuvreprijs van het Thrillerfestival. Het thrillerdebuut van Simone van der Vlugt De Reünie verscheen in 2004. Daarna volgde Schaduwzuster, het Laatste Offer, Blauw Water, Herfstlied, Op Klaarlichte Dag en In Mijn Dromen. Voor de Maand van het Spannende Boek schreef zij in 2012 het geschenkboekje De Ooggetuige. Van de trilogie waarin rechercheur Loïs Elzinga de hoofdrol speelt, is een televisieserie gemaakt: genaamd Loïs. Sinds 2009 schrijft Simone van der Vlugt historische romans

De toegangsprijs voor de talkshow bedraagt voor leden van de bibliotheek € 10,50 als zij in het Forum erbij willen zijn. Als zij het online willen volgen, betalen de leden € 4,00. Niet-leden betalen € 13,50 voor een plaatsje in het Forum en € 6,00 als zij het online willen volgen. Voor tickets: kijk op Thrillerfestival talkshow Boek & Meer: Simone van der Vlugt. Boekhandel Silvester verzorgt de signeersessie tijdens de talkshow in Bibliotheek Forum.

Foto-onderschrift: 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De twee mantelzorgers hebben het rapport met aanbevelingen aangeboden aan wethouder Ingeborg ter Laak. Foto: pr
Zoetermeerse mantelzorgers hebben behoefte aan erkenning en ontzorgen 18 apr, 16:32
De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10