Afbeelding

Feestelijke start tweede jaar MKB Digiwerkplaats

Actueel 128 keer gelezen

Zoetermeer -  Sinds 2020 koppelt de MKB Digiwerkplaats ondernemers met een digitaal vraagstuk aan studenten voor ondersteuning en advies. En met succes: gedurende het eerste jaar zijn 68 projecten (170% van de doelstelling) succesvol afgerond. Reden voor een feestelijk moment met een doorkijkje naar de projecten die komen gaan.

Ondernemers uit Zoetermeer en de regio werden het afgelopen jaar geholpen met allerlei producten en diensten. Zo ontwikkelden mboRijnland-studenten een app voor Feel Good Radio en leverden HBO-ICT-studenten van De Haagse Hogeschool in een korte periode praktisch en concreet innovatieadvies voor diverse vraagstukken. Wethouder Jan Iedema, Onderwijs en Economie, feliciteerde de MKB Digiwerkplaats tijdens de bijeenkomst vanmiddag. “Het succes van de MKB Digiwerkplaats geeft aan hoe waardevol deze praktijkgerichte aanpak is. De projecten slaan een brug tussen ondernemers en onderwijs waar zowel studenten als ondernemingen van profiteren.”

Nieuwe projecten

De aankomende periode heeft de MKB Digiwerkplaats meer nieuwe projecten op de planning. Zo staan studenten van ROC Mondriaan vanaf november in de startblokken om ondernemers te ondersteunen in hun volgende stap op het gebied van online marketing en communicatie. En voor advies rondom de AVG en digitaal veilig ondernemen kunnen ondernemers terecht bij Information Security-studenten van De Haagse Hogeschool. Wilt u als ondernemer ook gratis raad en daad van de studenten van de MKB Digiwerkplaats? Bekijk de projecten op www.mkbdigiwerkplaats.nl. 

Uit de krant