Gwen van Poelgeest en Jaimy Kat.
Gwen van Poelgeest en Jaimy Kat.

Brons op het EK Jiu-Jitsu

Actueel 339 keer gelezen

Zoetermeer - Tijdens de Europese Jiu-Jitsu Kampioenschappen in het Duitse Maintal voor de jeugd -18 en -21 jaar, wisten zowel Gwen van Poelgeest (-52 kg) als Jaimy Kat (-55 kg), van Budoschool Yotosama, bij de Aspiranten -18 jaar het Brons te bemachtigen.

Voor Jaimy leek het EK niet door te gaan, veel Federaties kampen met financiële problemen en reisde met kleine delegaties naar het EK waardoor er geen deelnemers waren in de lichtste categorieën. Met het oog op het WK in november in de klasse -46 kg werd er toch deelgenomen en zorgde Jaimy voor een stunt door 2 klasses zwaarder het Brons te veroveren. 

Gwen van Poelgeest wist in de klasse -52 kg de halve finale te bereiken waar de latere Kampioene Rockmann uit Duitsland nipt te sterk was 6-6 op ippons waarna ze later het Brons bemachtigde. Clubgenootjes Lucas Meijer (-81 kg) en Kars van den Boogaard (-62 kg) hadden geen geluk aan hun zijde. Een blessure voor Lucas en een diskwalificatie voor Kars brachten roet in het eten. Het Jiu-Jitsu Team NL wist in totaal 11 medailles naar Nederland terug te nemen waaronder 2 Gouden, 3 Zilveren en 6 Bronzen medailles. Op naar het WK in Abu Dhabi!

Uit de krant