De Hobby Horse meiden in Bentwoud.
De Hobby Horse meiden in Bentwoud.

Wedstrijd Hobby Horse in Bentwoud

Actueel 2.036 keer gelezen

Zoetermeer - Paardrijden maar dan zonder paard... zo kan de sport omschreven worden, en JA het is echt een sport.

In Finland is er zelfs jaarlijks een kampioenschap met deze houten stokpaarden. Daar beoefenen maar liefst 10.000 mensen deze sport. Hoewel erg populair in de Scandinavische landen is deze nieuwe sport is overgewaaid naar Nederland en wordt steeds bekender. Op een hobby horse zijn verschillende rijsporten mogelijk, zoals dressuur,(hoog) springen, cross en western. Het stokpaardrijden kenmerkt zich door veel gezelligheid en acceptatie. Maar er is ook veel verzet voor het feit dat de meiden iets doen waar fantasie voor nodig is. 

In Nederland worden ook hobby horse wedstrijden georganiseerd, waar veel meisjes tussen de 10-14 jaar naar toe komen. De wedstrijd die afgelopen weekend in Bentwoud werd georganiseerd door een meisje dat zelf ook de sport beoefend. Afgelopen zaterdag was er een concours georganiseerd in Zoetermeer.

Meisjes vanuit het gehele land kwamen naar de wedstrijd in Zoetermeer toe. De cross werd gehouden in het Bentwoud. Het was een sportieve en gezellige dag waar de meiden enorm van genoten.

Uit de krant