Modeshow op Burendag. Foto: Guus Pauwels
Modeshow op Burendag. Foto: Guus Pauwels Guus Pauwels

Bewoners Kerkenbos vieren Burendag

Actueel 260 keer gelezen

Zoetermeer - Op zaterdag 25 september waren er in het kader van de nationale burendag, activiteiten georganiseerd rond de locatie Kerkenbos 16 in de wijk Meerzicht. Het doel achter deze activiteiten was vooral de onderlinge ontmoeting van buurtbewoners, verbinding jong en oud, samenwerking netwerkpartners maar bovenal: een mooie, gezellige burendag. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.

Het initiatief voor deze burendag, onder het motto ‘Meerzicht in beweging’ werd genomen door 5 samenwerkende organisaties: kledingbank Meve!, buurtwerk, Kern kinderopvang, speelgoedbank IKROS en de gemeente Zoetermeer. Zij presenteerden zich tussen 13.00 en 17.00 uur aan de buurtbewoners en gaven voorlichting over hun werkzaamheden en wat zij voor hen kunnen betekenen. Rondom het gebouw waarin buurtwerk, kern kinderopvang en de speelgoedbank gevestigd zijn, werd door de kids volop aan sport en spel gedaan. Het springkussen was wel het meest in trek bij de jeugd. Het schieten met pijl en boog trok ook veel kinderen. De muzikale omlijsting was in handen van DJ Noël. De inwendige mens was niet vergeten. Zo was er voor iedereen een hapje en een drankje, dat dankzij het prima weer buiten genuttigd kon worden.

Het hoogtepunt van deze burendag, was de modeshow die om 14.00 uur door wijkwethouder Robin Paalvast werd geopend. Een aantal jongens en meisjes presenteerden tientallen jassen, schoenen en andere kledingstukken van kinderen voor kinderen, die tijdens een speciale inzamelingsactie op meerdere basisscholen van te voren waren ingezameld.

Door verschillende reden, hebben niet alle kinderen de mogelijkheid om bijvoorbeeld een warme winterjas en een paar schoenen aan te schaffen. Samen met de basisscholen hebben Kledingbank, kern Kinderopvang, Speelgoedbank Ikros, gemeente Zoetermeer en Buurtwerk de handen inéén geslagen om in Meerzicht hieraan een bijdrage te leveren. Zodat deze kinderen letterlijk en figuurlijk niet in de kou komen te staan. Op de basisscholen in Meerzicht werden de mooie, bruikbare winterjassen en schoenen van leerlingen ingezameld. De spullen werden daarna door de Kledingbank opgehaald en vervolgens gesorteerd met steun van twee wethouders. Na de modeshow die met een op burendag, werden de kinderen om wie het gaat met de waardevolle spullen verblijd.

Foto’s en tekst: Guus Pauwels

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1