Youri Visser wil plezier met Extra Innings. Foto: Nico Mos
Youri Visser wil plezier met Extra Innings. Foto: Nico Mos

Plezier staat voorop bij nieuwe softbalvereniging

Actueel 799 keer gelezen

Zoetermeer - Sinds november 2020 is de softbalvereniging Extra Innings opgericht. Een vereniging met minder verplichtingen en waar plezier voorop staat.

Door Nico Mos

“De intentie van deze vereniging is, dat we anders willen zijn dan een normale vereniging, qua teamsport”, steekt Youri Visser van wal. “De teamsportverenigingen zijn eigenlijk verschrikkelijk ouderwets ingericht. Je meldt je daar aan als lid, wordt in een team gezet, moet dan verplicht trainen en wedstrijden spelen. Heel veel mensen willen dat niet meer. En dat is dan ook de doelgroep waar wij ons op richten. Volwassenen willen wij proberen van de bank af te krijgen thuis. Veel mensen zijn hun leven betrokken geweest bij het sporten en willen wel wat doen, maar niet persé in teamverband, want dat schept dan weer verplichtingen.”

Bestuur
Extra Innings heeft de 40-jariige Visser samen met een klein bestuur van vier personen opgericht. Voor die kleine bestuursstructuur is bewust gekozen. “Dan kunnen er snel knopen worden doorgehakt”, vertelt Youri.“Mijn aantreden als voorzitter, afgelopen november, was midden in coronatijd. Dat was niet de meest ideale tijd. Daardoor hebben we een wat langzame start gehad, maar dan kun je wel geleidelijk in je rol groeien.”

Plezier
Iedereen is welkom om lid te worden bij Extra Innings. De leden kunnen iedere vrijdagavond op het complex van Honk - en Softbalvereniging Birds komen en dan onderling (softbal)wedstrijdjes spelen waarbij het plezier voorop staat. “Daarnaast bieden we jeugdleden activiteiten aan. We hebben dan (vrijdags) een inloop van 17:30 uur en een programma tot ongeveer 19:30 uur. Kinderen zijn welkom om lid te worden, naast het lidmaatschap van hun eigen vereniging. Wij doen dingen, waar de kinderen een glimlach op het gezicht van krijgen”, legt Youri Visser uit. “Zelf hebben we één heren softbalteam opgericht, met toppers en minder geoefenden, maar dat functioneert prima. Dat team is eigenlijk het enige team dat we hebben en is de verbindende factor binnen de vereniging. Veel families komen met kleine kinderen en die worden enthousiast en kunnen dan lid worden van Birds. Wij hebben zelf geen jeugdteams in competitieverband, maar entertainen jeugd.”
Toch is het niet zo dat hij geen ambities heeft. Integendeel. “We hebben nu 60 leden en streven dit jaar nog naar 100 leden en volgend jaar hopen we naar 200 leden te gaan. Dus ik hoop dat veel mensen ons weten te vinden”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27