Start Vredesweek met Walk of Peace
Start Vredesweek met Walk of Peace

Ontmoetingen tijdens Vredesweek

Actueel 265 keer gelezen

Zoetermeer - Verlang jij ook naar gezellige ontmoetingen of sociale activiteiten met zinvolle gesprekken. De Vredesweek 2021 biedt daar dé gelegenheid voor. Sluit je aan bij de Ambassade van Vrede.

De Vredesweek 2021 heeft plaats van 18 t/m 26 september. De Ambassade van Vrede (ILOZ) heeft voor dit jaar weer een afwisselend en veelzijdige programma voor jong en oud samengesteld. De burgemeester opent de Vredesweek tijdens de Walk of Peace (zaterdag 18 september) om 16 uur bij de Oranje moskee.

Inclusief samenleven
Het thema van de vredesweek is Inclusief Samenleven. In de Vredesweek zijn er verschillende gelegenheden om met elkaar en van elkaar te leren, over hoe we anders denken, leven, werken, geloven, hopen en liefhebben.

Het programma
Op zaterdag 18 september staat de Walk of Peace op de planning. De onderliggende wens van de Walk of Peace is met de kracht van verbeelding de verbinding te zoeken in onze woonplaats. Deze mooie wandeling zal afgesloten worden door een opkomend Zoetermeers zangtalent, Jacelyn Raghoenandan. Jacelyn zal bij de Tempel van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen rond 17:00 uur haar muzikale kunsten tentoonstellen.
Op dinsdag 21 september staat er een Drive-in filmvoorstelling op het programma, waar de film Burden wordt vertoond. Deze voorstelling is in samenwerking met Filmhuis Cameo mogelijk gemaakt. Voor de aankoop van een enkel kaartje kan uw hele gezin vanuit uw auto meegenieten op het Evenemententerrein SilverDome.
Op woensdag 22 september wordt er een paneldiscussie met scholen georganiseerd. Deze bijenkomst vindt plaats in het Forum. Het thema van deze dag is ‘Inclusief Samenleven’. De discussie is gedreven door de filmkeuze voor de Vredesweek Burden. De film omschrijft een proces van acceptatie onder maatschappelijke tegenpolen en de vele belemmeringen die de protagonisten hierin ondervinden.
Op zaterdag 25 september organiseert ILOZ in samenwerking met Stichting Rijkt een Jongerenfestival. Er wordt een voetbaltoernooi gehouden op het plein van Carry van Bruggehoven voor jongeren van 12 tot 17 jaar. Voor de allerjongste bewoners van Zoetermeer zijn er leuke spellen en een groot springkussen.
Bezoek de website van ILOZ voor de uitgebreide activiteitenoverzicht: www.iloz.org/vrede.. Bij alle activiteiten zullen de coronamaatregelen toegepast worden om zo veilig een mooie week te beleven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Noteer het in je agenda: 12 en 13 april in Zoetermeer en 19 en 20 april in Alphen aan den Rijn. Mis het niet!
Kom gratis en vrijblijvend proeffietsen op de Inruil- en Opstapdagen bij Atlas Fietsen 10 apr, 15:23
Karin van der Lee en Bas ter Burg. Foto: Gerard van Warmerdam
Ouderen worden getrakteerd op kunst en koffie 10 apr, 12:34 1
Afbeelding
Vacature: Magazijntopper gezocht! 10 apr, 11:21
vlnr Harir, Willa, Elena, Linn, Roos, Liza, Jasmin, Anouk en coach Jeroen.
De meiden van ZOVOC zijn kampioen geworden 9 apr, 16:59
Hardlopen tijdens Ronde van Driemanspolder. Foto: Gerard van Warmerdam
Ronde van de Driemanspolder voor het Maja Anjohuis 9 apr, 16:57
Docent Ed la Croix en enkele studenten van Praktijkcollege Zoetermeer voor de winkel Made@school. Foto Kees van Rongen
Praktijkervaring studenten in Made@school 9 apr, 16:15 1
 Kinepolis gaat Back to Black op woensdag 17 april!
Win nu 2 vrijkaarten voor de "Première Night: Back to Black" 9 apr, 13:45 1
Een foto van de operette vorig jaar. Foto: Hans den Boer
Operette Viktoria und ihr Husar in het Stadstheater 9 apr, 09:31