Ricky Danie'ls doet mee aan de Voice Senior
Ricky Danie'ls doet mee aan de Voice Senior

Ook Ricky schittert in tv-programma Voice Senior

Actueel 504 keer gelezen

Zoetermeer - The Voice Senior is weer begonnen en dat is te merken. In deze krant stond op 2 september al een artikel over Ruud Lockefeir die door wist te dringen tot The Blind Auditions. Maar kijkers die goed op hebben gelet, zagen op vrijdag 3 september nog een andere Zoetermeerse inwoner een poging doen de nummer één te worden van The Voice Senior. 

Door Marcel Daniëls

Niemand minder dan Ricky Daniels was doorgedrongen tot de laatste veertig deelnemers. En dát op zich mag al een formidabele prestatie genoemd worden, in de wetenschap dat er méér dan 2.000 inzendingen waren dit jaar. En alles bij elkaar maar liefst zeven afvalrondes tot aan The Blind Auditions.

Als u overigens denkt dat de krant al mag weten wie er dit jaar gaat winnen, dan heeft u het volkomen bij het verkeerde eind. Vóór de uitzending wordt er namelijk erg geheimzinnig gedaan over de resultaten. Zo mogen de deelnemers niets zeggen over de opnames. Het gaat zelfs zóver dat ik voor de uitzending van Ricky gebeld wordt door RTL met de vraag of zij het artikel van te voren mogen lezen. Om begrijpelijke reden gaat deze verslaggever daar niet op in, maar het maakt deze wedstrijd én de uitslag natuurlijk wel érg spannend.

En die spanning geldt ook voor Ricky. Is hij van te voren nog de rust zelve, dan is dat tíjdens zijn optreden wel anders. Niet dat Ricky ook maar enige twijfel heeft over zijn zangcapaciteiten. Maar wél omdat de vier BN’ers in de stoel, Angela Groothuizen, Frans Bauer, Ilse de Lange en Gerard Joling behoorlijk lang wachten met het drukken op de knop.

Ze zitten alle vier lekker mee te swingen op “How sweet it is to be loved by you” van James Taylor en nu dan op een schitterende wijze ten gehore gebracht door Ricky Daniels, maar ze lijken te vergeten dat er ook op de knop gedrukt moet worden!

Uiteindelijk laat Angela Groothuizen Ricky niet langer in spanning en drukt op de knop, vrijwel direct gevolgd door Gerard en Ilse, waarna Frans tenslotte met een zuinig drukje op de knop de vierde is die aansluit.

Kockouts
Ricky is met glans door naar de volgende ronde, The Knockouts, waarbij hij zelf een coach mag uitkiezen. “Ik had mezelf al voorgenomen dat ik Ilse de Lange zou kiezen als coach. Zij zit namelijk helemaal in de business en wie weet kan zij mij net dat extra steuntje in de rug geven om mijn carrière een volgend zetje te geven”. Ricky glundert van oor tot oor als hij het over zijn toekomst heeft. “Het zou toch prachtig zijn als ik net zo beroemd zou worden als Tom Jones! Hoe mooi is het om op je 83ste jaar nog op het podium te staan en de mensen in extase te brengen met je stem”.

Qua ervaring kan Ricky zich bijna meten met Tom Jones. Hij gaat namelijk al 50 jaar mee in de muziekwereld, van pianist en gitarist tot keyboard en zang. Én ze komen beiden uit Engeland. Ricky begon in de ‘working mens clubs’ in het Noord Oosten van Engeland, speelde op holiday camps en aan boord van grote cruiseschepen. Daarna volgde een lange rij pianobars in verschillende landen. En in één van die bars liep hij 26 jaar geleden, tijdens een jazz festival in de Rotterdamse haven de liefde van zijn leven tegen het lijf, Jolanda. Samen hebben ze twee kinderen, maar de muziek bleef altijd aanwezig. Zijn grootste droom: zingen met een orkest op een groot podium, tv, theater en radio. En dat Ricky daar de stem voor heeft bewijst hij nu ook bij The Voice Senior. En weer is daar die altijd aanwezige glimlach.

Wil je nog meer van hem horen? Volg Ricky dan op Facebook, Twitter en Instagram.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09