Natasha: “We nodigen bezoekers uit om mee te denken en ideeën aan te dragen.”
Natasha: “We nodigen bezoekers uit om mee te denken en ideeën aan te dragen.” Terrence Pellikaan

Opening Rainbowcafé met Splinter Chabot

Actueel 371 keer gelezen

Zoetermeer - Bibliotheek Zoetermeer start deze maand met het Rainbow Café. Een ontmoetingsplek voor de LHBTIQ+ gemeenschap en iedereen die de gemeenschap een warm hart toedraagt. Coördinator Natasha Taylor: “De bibliotheek wil een afspiegeling zijn van de maatschappij. Vandaar dat wij deze gemeenschap een veilige en laagdrempelige plek bieden.”

Door Renate Mamber

Het regenboogcafé is een vervolg op het Pink Forumcafé dat de Bibliotheek eerder organiseerde, maar dan met een bredere opzet. “Met het Rainbow Café willen we nog informeler en laagdrempeliger zijn”, licht Natasha toe. “Iedereen van de LHBTIQ+ community is welkom. Maar ook ‘allies’, dus personen die de gemeenschap een warm hart toedragen en iedereen die interesse heeft en er meer over wil weten. Verder willen we de LHBTIQ+ gemeenschap zo veel mogelijk betrekken bij de invulling van het café. We nodigen ze nadrukkelijk uit om mee te denken en ideeën aan te dragen.”
De opening van het café is op vrijdag 24 september met als speciale gast de auteur Splinter Chabot. “Met Splinter Chabot weet je in ieder geval dat het geen saaie avond wordt”, zegt Natasha. “Hij zal vertellen over zijn boeken, zijn coming out en het belang van een plek als het Rainbow Café. Het wordt een informele avond die vooral in het teken staat van elkaar leren kennen. We houden bijvoorbeeld ook een poll om te kijken op welke manier bezoekers zelf het café willen invullen.”
De bibliotheek organiseert naast het café dit najaar veel andere Regenboogactiviteiten. Waar mogelijk wordt daarbij de link gelegd met boeken en schrijvers. Natasha: “Die link is er natuurlijk altijd omdat we een bibliotheek zijn. Wij hebben veel boeken over dit onderwerp. Boeken kunnen je wereldbeeld veranderen. Je kunt via boeken door andermans ogen kijken. Je kunt er jezelf in herkennen of het opent je ogen voor hoe iemand anders het ziet.”
Natasha noemt een paar high lights uit het programma. “Bijvoorbeeld de Coming-Outdag: Love = Love met Eveline van de Putte op 11 oktober. We proberen dan jong en oud aan elkaar als gesprekspartner te koppelen, omdat het voor jonge mensen leuk kan zijn om met een ouder iemand te spreken over hoe het vroeger was om LHBTIQ+ te zijn. Maar bovenal is het de bedoeling dat het een gezellige avond wordt.”
Een andere high light is Paarse vrijdag op 10 december waar gay en straight elkaar kunnen ontmoeten. Kijk voor het programma op, www.bibliotheek-zoetermeer.nl.

Uit de krant

Afbeelding
Vleermuizen zijn helemaal niet zo eng! Natuur onder de Loep 30 sep., 08:34 1
Afbeelding
Inrichting van buitenterrein van nieuwe zwembad Van Tuyllpark is begonnen 29 sep., 16:01
Afbeelding
HagaZiekenhuis behandelt IC-patiënten Zoetermeer voortaan op de locatie in Den Haag 29 sep., 12:51 21
Afbeelding
Herbeleef Stadsfestival Zoetermeer 2040 en kijk naar de toekomst 29 sep., 11:10
Afbeelding
Rijsttafelen bij restaurant Saputra (spiced by Indofoods) Ondernemer in Beeld 29 sep., 10:25
Afbeelding
Fascinating Jazz is een maandelijks feestje én viert 25-jarig jubileum 28 sep., 16:20 3
Afbeelding
Genieten van natuurschoon in en om Zoetermeer Natuur in beeld 28 sep., 15:12
Afbeelding
GoodFood Fietstocht naar mooi Voedselbos in Benthuizen 28 sep., 14:03