Natasha: “We nodigen bezoekers uit om mee te denken en ideeën aan te dragen.”
Natasha: “We nodigen bezoekers uit om mee te denken en ideeën aan te dragen.” Terrence Pellikaan

Opening Rainbowcafé met Splinter Chabot

Actueel 428 keer gelezen

Zoetermeer - Bibliotheek Zoetermeer start deze maand met het Rainbow Café. Een ontmoetingsplek voor de LHBTIQ+ gemeenschap en iedereen die de gemeenschap een warm hart toedraagt. Coördinator Natasha Taylor: “De bibliotheek wil een afspiegeling zijn van de maatschappij. Vandaar dat wij deze gemeenschap een veilige en laagdrempelige plek bieden.”

Door Renate Mamber

Het regenboogcafé is een vervolg op het Pink Forumcafé dat de Bibliotheek eerder organiseerde, maar dan met een bredere opzet. “Met het Rainbow Café willen we nog informeler en laagdrempeliger zijn”, licht Natasha toe. “Iedereen van de LHBTIQ+ community is welkom. Maar ook ‘allies’, dus personen die de gemeenschap een warm hart toedragen en iedereen die interesse heeft en er meer over wil weten. Verder willen we de LHBTIQ+ gemeenschap zo veel mogelijk betrekken bij de invulling van het café. We nodigen ze nadrukkelijk uit om mee te denken en ideeën aan te dragen.”
De opening van het café is op vrijdag 24 september met als speciale gast de auteur Splinter Chabot. “Met Splinter Chabot weet je in ieder geval dat het geen saaie avond wordt”, zegt Natasha. “Hij zal vertellen over zijn boeken, zijn coming out en het belang van een plek als het Rainbow Café. Het wordt een informele avond die vooral in het teken staat van elkaar leren kennen. We houden bijvoorbeeld ook een poll om te kijken op welke manier bezoekers zelf het café willen invullen.”
De bibliotheek organiseert naast het café dit najaar veel andere Regenboogactiviteiten. Waar mogelijk wordt daarbij de link gelegd met boeken en schrijvers. Natasha: “Die link is er natuurlijk altijd omdat we een bibliotheek zijn. Wij hebben veel boeken over dit onderwerp. Boeken kunnen je wereldbeeld veranderen. Je kunt via boeken door andermans ogen kijken. Je kunt er jezelf in herkennen of het opent je ogen voor hoe iemand anders het ziet.”
Natasha noemt een paar high lights uit het programma. “Bijvoorbeeld de Coming-Outdag: Love = Love met Eveline van de Putte op 11 oktober. We proberen dan jong en oud aan elkaar als gesprekspartner te koppelen, omdat het voor jonge mensen leuk kan zijn om met een ouder iemand te spreken over hoe het vroeger was om LHBTIQ+ te zijn. Maar bovenal is het de bedoeling dat het een gezellige avond wordt.”
Een andere high light is Paarse vrijdag op 10 december waar gay en straight elkaar kunnen ontmoeten. Kijk voor het programma op, www.bibliotheek-zoetermeer.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Op obs Arnoldus van Os is de jaarlijkse KEWIK (Kijk eens wat ik kan) wedstrijd gehouden. Er was veel talent te zien! Foto: pr
Talentvolle winnaars van Kijk Eens Wat Ik Kan! op obs Arnoldus van Os 28 mrt, 12:11
Jill met haar vader op de schaatsen. Foto: Wiebe Pekema
Jill blij met fantastisch resultaat Skate4Air 28 mrt, 11:47
Rolstoelvierdaagse op pad
Rolstoelvierdaagse zoekt begeleiders 28 mrt, 11:18
Arthur Schipper (Goede Doelencommissie Pelgrimshoeve), wethouder Bouke Velzen en Sanne v. Leeuwen (directeur Pelgrimshoeve). Foto: pr
Wethouder Bouke Velzen bezoekt de Pelgrimshoeve 28 mrt, 10:29
Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 28 mrt, 10:27 3
Afbeelding
Column burgemeester Bezuijen: Zorgen om geboortezorg 28 mrt, 09:15
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 28 mrt, 07:18
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14