Anton Bood stapt op de fiets om geld op te halen voor kankeronderzoek. Wie doet mee? Foto: Gerard van Warmerdam
Anton Bood stapt op de fiets om geld op te halen voor kankeronderzoek. Wie doet mee? Foto: Gerard van Warmerdam Gerard van Warmerdam

Mini-Alpe d’HuZes in Zoetermeer

Actueel 348 keer gelezen

Zoetermeer - Alle sportievelingen in Zoetermeer, op de racefiets, e-bike, gewone fiets, hardlopers of wandelaars worden op zaterdag 25 september uitgenodigd op mee te doen aan de eerste mini-Alpe d’HuZes in Zoetermeer.

In juni van dit jaar zou de echte Alpe d’HuZes in Frankrijk gefietst worden toen Corona toch weer roet in het eten gooide, er kwam een herkansing op 25 september die ook werd afgelast door Corona. Om toch iets te doen werd aan deelnemers gevraagd om alternatieven op 25 september te organiseren. 

Dat vond deelnemer Anton Bood uit Zoetermeer een goed idee. Vanuit de gedachte dat de echte Alpe d’HuZes 13,8 km bedraagt werd een knooppunten route van deze afstand bedacht. De route gaat door het Balijbos en het Westerpark bijna geheel over fietspad, via knooppunten, maar is ook uitgepijld en bedraagt dus 13,8 km. Dit rondje mag dus 1 keer gefietst of gelopen worden, maar mag natuurlijk ook zes keer, zoals vaak bij de echte Alpe d’HuZes gebeurt.

Anton, al zes jaar werkzaam in een Hospice, hoopt dat door de deelname, veel geld kan worden opgehaald voor kanker onderzoek.Deelname is € 5,00 per persoon, maar omdat het stilstaan bij dit onderwerp belangrijk is, zijn deze euro’s vrijblijvend. Hopelijk bent u in de gelegenheid om mee te doen aan dit sportieve evenement. De start is op 25 september tussen 8.00- 10.00 uur, bij knooppunt 1, nabij Gaasterland 3, in Meerzicht. Omdat de weersverwachting hopelijk goed is, wordt het vast een mooie actie.

Wilt u zich op geven of meer informatie, dan kan dat op antonenannelies@ziggo.nl of 06-36249274.

Uit de krant