Ingang LangeLand Ziekenhuis
Ingang LangeLand Ziekenhuis Foto: Afdeling marketingcommunicatie LangeLand Ziekenhuis

Politiek maakt zich zorgen over behoud Lange Land Ziekenhuis

Actueel 649 keer gelezen

Zoetermeer - CU/SGP, Zó Zoetermeer, LHN, PVV, PDvZ, PvdA, CDA, SP, VVD, GroenLinks, Zoetermeermeer Vooruit en D66 hebben gezamenlijk een motie ingediend over de toekomst van het Lange Land Ziekenhuis.

Er zijn signalen dat het bestuur van de Zoetermeerse ziekenhuizen in gesprek is over de toekomst en dat daarbij ook het voortbestaan van de ziekenhuizen mogelijk in het geding is, “Voor Zoetermeer en de directe regio is het behoud van zowel het LangeLand ziekenhuis als het Orthopedisch Centrum van groot belang voor de mensen die in en om Zoetermeer wonen. Bovendien heeft de gemeente altijd op allerlei manieren de ziekenhuizen heeft gefaciliteerd”, zeggen de indieners van de motie.
De politici willen dat het college op bij alle stakeholders (Haga Ziekenhuis, Reinier de Graaf, LangeLand Ziekenhuis en de grootste zorgverzekeraars CZ en Menzis) krachtig aan te dringen op behoud van het LangeLand Ziekenhuis als volwaardig ziekenhuis, dus inclusief een complete Spoed Eisende Hulp en inclusief een IC, En er tevens bij de stakeholders op aan te dringen op het behoud van het Orthopedisch Centrum zodat zich dat verder kan ontwikkelen tot het expertisecentrum dat beoogd is,. Ook willen de partijen dat het college bij De Reinier Haga Groep aandringt op snelle besluitvorming met garanties voor de kwaliteit van zorg voor onze inwoners. En de kwaliteit van zorg voor onze inwoners op de lange termijn te borgen in afstemming met alle zorgpartners. De partijen hebben tevens een agenderingsverzoek gedaan om de kwestie 20 september in de gemeenteraad te bespreken. 

Uit de krant