Staatssecretaris Blokhuis bij FC Zoetermeer
Staatssecretaris Blokhuis bij FC Zoetermeer

Staatsecretaris Blokhuis trapt NIX18 af

Actueel 344 keer gelezen

Zoetermeer - Enige tijd geleden berichtten wij al dat FC Zoetermeer voor even als filmset fungeerde voor de opnames van het campagne-filmpje voor de landelijke campagne ‘ NIX 18, Wel zo Sportief’. Maar het bleef niet bij alleen een filmpje opnemen. Deze week werd een vervolg aan het geheel gegeven. Gisteren werd de campagne officieel afgetrapt door staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Een goedgehumeurde staatssecretaris maakte FC Zoetermeer gelijk een compliment hoe strak de velden erbij lagen en wat een goed opgeruimde indruk het terrein gaf. In de kantine wachtten voorzitter Jacob de Boer, secretaris Edwin van Vliet, Peter Lieffering en een viertal spelers uit de JO15-1 die de hoofdrol hadden vervuld in het eerder opgenomen campagne-filmpje.

Zo waren de voorzitter van NOC*NSF Anneke van Zanen-Nieberg, Directeur amateurvoetbal KNVB Guus Posthumus, Directeur korfbalverbond (KNKV) Kees Rodenburg, Manager Ledenservice en projecten tennisbond (KNLTB) Matthea Kwint, Medewerker verenigingsdienstverlener (strategisch beleid) hockeybond (KNHB) Eline van Zinnicq Bergmann en Jogg Teamfit Coach KNVB Tamar van Dijk aanwezig. Tevens maakte wethouder Ingeborg ter Laak haar opwachting en lag de presentatie deze middag in handen van sportverslaggever Milan van Dongen.

Geen alcohol
Nadat alle gasten aan elkaar waren voorgesteld werd er een gesprek gevoerd over het belang van geen alcohol in sportkantines. Het was een open dialoog waarbij alle genodigden aan het woord kwamen.

De staatssecretaris, de voorzitter NOC*NSF en de andere genodigden van de verschillende sportbonden ondertekenden gezamenlijk de pledge. Voorzitter Jacob de Boer zette de laatste handtekening waarmee de campagne ‘NIX 18, Wel zo Sportief ‘ officieel werd gelanceerd.
Na dit moment keken de genodigden naar het eerder opgenomen campagne-filmpje waarin de 15-1 spelers schitterden.
De middag werd afgesloten met een hapje en drankje.
Het was een zeer geslaagde middag bij de club uit Rokkeveen. FC Zoetermeer is heel trots dat juist bij hen de aftrap is verricht. Binnenkort wordt het campagne-filmpje landelijk gelanceerd en kan iedereen het bekijken. 

Uit de krant

Afbeelding
Vleermuizen zijn helemaal niet zo eng! Natuur onder de Loep 30 sep., 08:34 1
Afbeelding
Inrichting van buitenterrein van nieuwe zwembad Van Tuyllpark is begonnen 29 sep., 16:01
Afbeelding
HagaZiekenhuis behandelt IC-patiënten Zoetermeer voortaan op de locatie in Den Haag 29 sep., 12:51 21
Afbeelding
Herbeleef Stadsfestival Zoetermeer 2040 en kijk naar de toekomst 29 sep., 11:10
Afbeelding
Rijsttafelen bij restaurant Saputra (spiced by Indofoods) Ondernemer in Beeld 29 sep., 10:25
Afbeelding
Fascinating Jazz is een maandelijks feestje én viert 25-jarig jubileum 28 sep., 16:20 3
Afbeelding
Genieten van natuurschoon in en om Zoetermeer Natuur in beeld 28 sep., 15:12
Afbeelding
GoodFood Fietstocht naar mooi Voedselbos in Benthuizen 28 sep., 14:03