Welkom voor nieuwe studenten door burgemeester en wethouder en hun foto's. Foto: Fred Roland
Welkom voor nieuwe studenten door burgemeester en wethouder en hun foto's. Foto: Fred Roland Fred Roland Zoetermeer

Zoetermeerse studenten maken kennis met de stad

Actueel 254 keer gelezen

Zoetermeer - Heb je vandaag jongeren met gele T-shirts in de stad zien lopen? Dat zijn de nieuwe HBO-ICT-studenten aan De Haagse Hogeschool in de Dutch Innovation Factory.

Zo’n 100 eerstejaars studenten startten deze week hun studie. Zij verkenden tijdens de introductieweek hun nieuwe studentenstadmet een QR-tocht. En omdat de nu tweedejaars studenten na hun eerste jaar thuis studeren de stad ook beter wilden leren kennen, gingen ook zij op tocht.
Burgemeester Bezuijen en wethouder Iedema (Onderwijs) heten de studenten van harte welkom. “Er is veel te beleven in Zoetermeer en er liggen volop kansen. Ruim 20% van de IT-bedrijven in de regio zijn hier gevestigd en op het Dutch Innovation Park zijn er veel mogelijkheden om tijdens hun studie praktijkervaring op te doen. We wensen ze veel succes en plezier.”, aldus wethouder Jan Iedema. Startpunt van de QR-tocht was het Stadhuisplein met haar gezellige terrassen. Waar daar voorheen altijd een groepsfoto met de burgemeester werd gemaakt, moest er vanwege corona een creatief idee komen. Voor de gelegenheid stonden daarom op het plein afbeeldingen van de burgemeester en wethouder de studenten op te wachten voor een foto. Maar de burgemeester en wethouder kwamen zelf ook even langs om de studenten persoonlijk te verwelkomen

Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28