Voorzitter Janny Gooijer van Filmhuis Cameo met bestuurslid Lorens Keip voor Stage kitchen en café van het Stadstheater. Foto Kees van Rongen
Voorzitter Janny Gooijer van Filmhuis Cameo met bestuurslid Lorens Keip voor Stage kitchen en café van het Stadstheater. Foto Kees van Rongen

Mooi filmprogramma Cameo en drive-in bioscoop

Actueel 748 keer gelezen

ZOETERMEER - Filmhuis Cameo is het nieuwe filmseizoen begonnen met de filmvoorstelling van Oscarwinnaar Nomadland in de Kleine Zaal van het Stadstheater. “We hebben tijdens de coronaperiode niet stilgezeten,” vertelt voorzitter Janny Gooijer. “Er is een uitgebreid programma met behalve indrukwekkende films in het Stadstheater ook weer een drive-in bioscoop bij Silverdome in samenwerking met ILOZ.”

Door Kees van Rongen

De viering van het 15-jarig bestaan van Filmhuis Cameo, dat door corona in 2020 moest worden uitgesteld, vindt nu van 5 tot en met 8 september plaats. Zondag 5 september is voorafgaand aan de Franse Filmweek een receptie voor genodigden. Daarna barst zondagavond om 20.00 uur het filmfestival los met de film La bonne épouse. Vervolgens zijn er maandag 6 tot en met woensdag 8 september zowel in de middag om 15.00 uur als in de avond om 20.00 uur filmvoorstellingen in de Kleine Zaal van het Stadstheater. Enthousiaste voorzitter Janny Gooijer wil het liefst uitgebreid vertellen over ‘haar’ Cameo. Zij prijst de samenwerking met het Stadstheater. “De afgelopen maanden, dat we geen films konden vertonen door corona, is de Kleine Zaal grondig opgeknapt en van een nieuwe vloerbedekking voorzien. Na de Franse Filmweek zijn we weer op onze vertrouwde dinsdag om 15.00 en 20.00 uur met films in de Kleine Zaal. Wel doen we met het Stadstheater nog mee met het UITfestival op vrijdag met 10 september en vertonen nog een keer de film La bonne épouse.”


Vredesweek
In de Vredesweek (18 tot 25 september) organiseert het Interlevensbeschouwelijk Overleg Zoetermeer (ILOZ) samen met het Filmhuis Cameo op dinsdag 21 september de Drive-In bioscoop met de film Burden op de parkeerplaats bij Silverdome aan de Van der Hagenstraat in het Van Tuyllpark. “Een ouderwets coronaproef uitje,” zegt ILOZ. “Je kan je auto parkeren op de parkeerplaats van Silverdome, lekker achterover leunen en je snacks uit je tas trekken. Een prachtige manier om samen naar de film te kijken. De personen in één auto, maximaal vijf, moeten uit één huishouden komen. Een half uur voor aanvang van de film, die om 20.30 uur begint, gaat het terrein van Silverdome open. Iedereen wordt naar een plek op volgorde van binnenkomst geleid. Busjes en SUV’s parkeren op de achterste rijen. Er worden geen tickets bij de poort verkocht. Via de website van ILOZ zijn de tickets à 20 euro per auto te bestellen. Er is ruimte voor 200 auto’s.” De film uit 2020 gaat over discriminatie en de Ku Klux Klan. Naar aanleiding van de film wordt woensdag 22 september (14.30 tot 16.30 uur) een paneldiscussie over discriminatie gehouden met scholieren en zes prominente gasten op een nader te bepalen plek.

Filmhuis Cameo begint met de reguliere voorstellingen in het Stadstheater op dinsdag 14 september om 15.00 en 20.00 uur met de film Martin Eden. Op elke laatste zondag van de maand is om 15.00 uur een film te zien, zondag 26 september is dat Dear Comrades. Het programma van Cameo is helemaal klaar tot medio 2022. “De belangstelling voor het Filmhuis is groot in Zoetermeer. Cameo telt 430 Vrienden, die met korting kaartjes kunnen bemachtigen. Daarnaast zijn er maar liefst 750 personen, die zich hebben ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Dat zijn ongetwijfeld potentiële bezoekers van onze filmvoorstellingen,” meent Janny. “Filmhuis Cameo is een kwalitatief hoogwaardige culturele voorziening op het terrein van arthouse films. We onderscheiden ons van een bioscoop doordat we achtergrondinformatie geven.” Via www.filmhuiscameo.nl vindt u alle informatie. Filmhuis Cameo is telefonisch bereikbaar: dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 14.00 en 17.00 uur en één uur voorafgaand aan de film tel. 088-2207010. De servicebalie is één uur voor aanvang van de film bemand.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Genieten van een biertje op het Nicolaasplein
Bierfestival voor goede doel op Nicolaasplein 19 apr, 10:05
De twee mantelzorgers hebben het rapport met aanbevelingen aangeboden aan wethouder Ingeborg ter Laak. Foto: pr
Zoetermeerse mantelzorgers hebben behoefte aan erkenning en ontzorgen 18 apr, 16:32
De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07