Ruud doet mee aan de Voice Senior. Foto: Marcel Daniëls
Ruud doet mee aan de Voice Senior. Foto: Marcel Daniëls

Ruud wil stoelen van de Voice laten omdraaien

Actueel 1.247 keer gelezen

Zoetermeer - Natuurlijk kent iedereen het populaire muziekprogramma The Voice op RTL4. En weet iedereen dat er verschillende versies zijn. The Voice of Holland, The Voice Kids en sinds 2018 ook The Voice Senior.

Door Marcel Daniëls

Maar wie weet dat aan de komende editie van The Voice Senior een inwoner van onze mooie stad mee doet? Ruud Lockefeir, die plaatselijk de nodige bekendheid geniet van onder andere zijn optreden tijdens Culinair Zoetermeer, het Nieuwjaarsconcert van 2018 en het A Mee Zing Festival in het Stadstheater probeert het dit jaar voor de derde keer en niet zonder succes. Na een paar liedjes te hebben ingezongen via de RTL app blijken de toehoorders behoorlijk onder de indruk en mag Ruud door naar de volgende ronde, live in Hilversum. Zingen voor zes juryleden, waaronder Jeroen Rietbergen, de bekende Nederlandse componist en toetsenist. En ook daar slaagt Ruud met vlag en wimpel. En dus wordt hij uitgenodigd voor het échte werk, The Blind Auditions. Juist! Met de vier bekende Nederlanders in hun stoel en in aanwezigheid van familie. De kandidaat die er voor kan zorgen dat één of méér stoelen draaien gaat door naar de volgende ronde.

Winnen
En Ruud weet het zeker, hij gaat winnen! Is hij thuis de bescheidenheid zelve, op het podium gooit hij alle schroom van zich af en staat daar een super relaxte, zelfverzekerde zanger die het publiek emotioneel probeert te raken met zijn stem en zijn soms zelf geschreven songs. Zijn vrouw Ingrid valt hem trots bij, “Ruud is iemand met veel talenten. Hij zingt niet alleen goed, maar schrijft ook zelf liedjes. En hij kan ontzettend lekker en met passie koken”. Ruud heeft zelfs een eigen site waar alle recepten die hij kookt op staan, www.tastethat.nl. Bij de meeste recepten staat ook een mooie foto, want hoe kan het ook anders, Ruud is ook een fervent amateur fotograaf.

Door zijn kookkunst heeft Ruud ook al eens de televisie gehaald met het programma Smaken Verschillen op Net5, waarbij amateurkoks strijden om het beste etentje. Wanneer ik op merk dat hij eigenlijk een boek zou moeten schrijven om zijn talenten compleet te maken, beginnen ze beiden te lachen. “Eerlijk gezegd is dat ook al gebeurd, alleen niet door mij, maar door mijn vrouw. We proberen elkaar zoveel mogelijk te stimuleren om het beste van onszelf naar boven te halen. En zij kan heel erg goed schrijven”, zegt Ruud.
Ingrid knikt bescheiden en vertelt “we hebben elkaar zestien jaar geleden leren kennen na onze scheiding. Ik liep toen al rond met plannen om een boek te schrijven, maar dat was niet zo eenvoudig. En Ruud was min of meer gestopt met zingen, met fotograferen en met koken. Een beetje een down periode dus. Maar de vonk sloeg over en we zijn elkaar gaan stimuleren. Met als resultaat een optreden in The Voice Senior voor Ruud en een boek van mij”. Het is een paranormale thriller met als titel ‘Valse herinneringen’. Te verkrijgen via www.boekenbestellen.nl.
En nu is het Ruud die zijn vrouw trots aankijkt en aanvult “het is een echte page turner en dat zeg ik niet alleen omdat het mijn vrouw is”. We keren terug naar de ‘zangcarrière’ van Ruud. Toen hij een klein jochie van een jaar of dertien was, zat hij al in de muziek. In Amerika, waar hij is opgegroeid, speelde Ruud al met grote gasten van zeventien, achttien jaar. Altijd als drummer en later als zanger. Want dat vonden de meisjes toch interessanter.

Wie de prestaties van Ruud wil volgen, moet zeker kijken.  ”Ik zit in de uitzending van 17 september en hoop natuurlijk dat héél Zoetermeer gaat kijken. En als je al eerder nieuwsgierig bent, kijk dan eens op Youtube en tik in Rudi Lockefeir”.

Ik hoef overigens niet zo lang te wachten, want Ruud geeft thuis alvast een voorproefje van zijn zangkunst. En het klinkt echt super. Kijken dus!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Op obs Arnoldus van Os is de jaarlijkse KEWIK (Kijk eens wat ik kan) wedstrijd gehouden. Er was veel talent te zien! Foto: pr
Talentvolle winnaars van Kijk Eens Wat Ik Kan! op obs Arnoldus van Os 28 mrt, 12:11
Jill met haar vader op de schaatsen. Foto: Wiebe Pekema
Jill blij met fantastisch resultaat Skate4Air 28 mrt, 11:47
Rolstoelvierdaagse op pad
Rolstoelvierdaagse zoekt begeleiders 28 mrt, 11:18
Arthur Schipper (Goede Doelencommissie Pelgrimshoeve), wethouder Bouke Velzen en Sanne v. Leeuwen (directeur Pelgrimshoeve). Foto: pr
Wethouder Bouke Velzen bezoekt de Pelgrimshoeve 28 mrt, 10:29
Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 28 mrt, 10:27 3
Afbeelding
Column burgemeester Bezuijen: Zorgen om geboortezorg 28 mrt, 09:15
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 28 mrt, 07:18
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14