Jan Kragt bij het Nationaal Videogame Museum. Een van de stops tijdens de culturele wandeling. Foto: Fred Roland
Jan Kragt bij het Nationaal Videogame Museum. Een van de stops tijdens de culturele wandeling. Foto: Fred Roland Fred Roland Zoetermeer

UitFestival trapt af met culturele wandeling

Actueel 272 keer gelezen

Zoetermeer - Culturele instellingen kunnen opgelucht ademhalen. Er is weer wat mogelijk. En dus is het UitFestival een feestje. Een feestje dat begint met een culturele wandeling op 10 september langs zes culturele plekken in de stad.

Door Hélène Ouwerkerk

Jan Kragt, financieel directeur van het Nationaal Videogame Museum en binnen de werkgroep van het UitFestival die samen met collega culturele instellingen belast is met de culturele wandeling windt er geen doekjes om. De culturele instellingen staan te trappelen om weer wat te doen. “Hier in het Nationaal Videogame Museum kunnen de bezoekers van de wandeling die met een game laten zien dat zij ook zo blij zijn”, zegt Jan Kragt. “We hebben een aantal videogamekasten waarmee je je kracht kunt meten. Je kan laten zien hoe blij je bent dat de culturele instellingen weer open zijn maar je wordt ook gevraagd om te laten zien hoe blij je bent dat corona weer achter de rug is.”
Deze gamekasten die kracht en blijdschap meten. is echter een van de onderdelen van de wijkwandeling waarbij zes culturele instellingen de handen ineen hebben geslagen. De wandeling gaat langs Franx, het CKC, Museum De Voorde, het Stadstheater, het Nationaal Videogame Museum en Cultuurpodium De Boerderij. Op iedere plek wacht de deelnemers aan de wandeling een mooie culturele activiteit. Bij CKC & partners wacht een meet & greet met je favoriete game character, bij Franx verzorgt Kick ‘n Studios een hiphop choreografie op kunst van Masoud Gharibi, bij het Nationaal Videogame Museum kan je je corona emoties eruit gooien, bij het Stadstheater verzorgt Storytellers De schaduw van Mozart, Bibliotheek Forum brengt Zinnenprikkelende verhalen en Museum De Voorde heeft een stoere activiteit. De afsluiting is bij Cultuurpodium De Boerderij. Hier verzorgt Blaas of Glory om 20.00 uur een eindfeest. “Blaas of Glory is erg bijzonder”, vertelt Jan Kragt enthousiast. “Deze band maakt met blaasinstrumenten zoals een sousafoon hard rock muziek. Dat is echt heel bijzonder”

Gezamenlijk
“Ik ben erg blij dat we als culturele instellingen met deze wandeling de handen ineen slaan en de bezoekers een quick preview te geven wat ze kunnen verwachten. Het wordt echt een feestje”, zegt Jan Kragt. “Het mooie is daarnaast ook dat het coronaproof kan worden gehouden. Iedereen kan namelijk zelf zijn of haar route bepalen en de wandeling in het eigen tempo lopen. Mensen melden zich aan bij een van de deelnemende instellingen. Alleen voor het eindfeest bij de Boerderij moet van tevoren worden gereserveerd omdat hier de beschikbare plaatsen beperkt zijn.”
Bij iedere locatie krijgen de mensen een stempel en bij vier stempels krijg je een gratis drankje bij Cultuurpodium De Boerderij of Stage of een gratis tweede kaartje bij het Nationaal Videogame Museum.

Programma
De Culturele Wandeling is vrijdag 10 september van 19.00 tot 21.30 uur en deelname is gratis. (Let op het Nationaal Videogamemuseum is tot 21.00 geopend, i.v.m. de sluiting van het overdekte stadshart)Het eindfeest in de Boerderij is van 22.00 uur tot 23.00 uur en is ook gratis. Voor de wandeling hoeft niet te worden gereserveerd. U kunt zich aanmelden bij de eerste organisatie waar u begint. De volgorde bepaalt u zelf. Voor het eindfeest bij de Boerderij moet wel worden gereserveerd omdat het aantal plaatsen beperkt is. Bij de Boerderij kan je een SOLO of een DUO plek reserveren via info@boerderij.org..SOLO = solo aan een tafeltje, met inachtneming van 1,5 m. afstand tot andere bezoekers. DUO= Je neemt plaats naast een andere bezoeker die tot jouw huishouden behoort (zonder 1,5 m. afstand).
Alle informatie over de culturele wandeling is te vinden op www.uitfestival.nl/culturelewandeling.. Via deze site kunt u ook reserveren voor het eindfeest bij de Boerderij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Genieten van een biertje op het Nicolaasplein
Bierfestival voor goede doel op Nicolaasplein 19 apr, 10:05
De twee mantelzorgers hebben het rapport met aanbevelingen aangeboden aan wethouder Ingeborg ter Laak. Foto: pr
Zoetermeerse mantelzorgers hebben behoefte aan erkenning en ontzorgen 18 apr, 16:32
De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07