Noud en Feline krijgen de gouden knijper van de wethouder.
Noud en Feline krijgen de gouden knijper van de wethouder. Buro JP

Maar liefst 147,4 kilo zwerfafval

Actueel 158 keer gelezen

Zoetermeer - Zoetermeerders die hebben meegedaan aan de trashchallenge hebben met elkaar 147,4 kilo zwerfafval opgeruimd. Grote winnaars van de challenge waren Noud en Feline uit Oosterheem. De kids haalden maar liefst 39 kilo op.

“Als je bedenkt dat het grootste deel van het zwerfafval sigarettenpeuken en plastic is dan kan je wel bedenken hoe ongelooflijk veel Noud en Feline hebben verzameld. Er zat wel een winkelwagentje bij dus dat was wel goed voor zo’n 15 kilo”, zegt een trotse wethouder Jakobien Groeneveld.
De challenge die tien weken geleden begon werd afgelopen zaterdag afgesloten in buurttuin De Zoete Aarde. Tijdens de challenge werd elke week door de wijkaannemer het verzamelde zwerfafval opgehaald en gewogen. Wie het meeste vuil verzameld had, bleef tot het laatste moment spannend. Het verzamelde afval van week 10 werd namelijk pas gewogen op 28 augustus.
Wethouder Jakobien Groeneveld; ‘’Ík ben onwijs trots op alle deelnemers die hebben meegedaan. Het is gelukt om met Zoetermeerders tien weken lang afval te rapen. Geschrokken ben ik niet van de grote hoeveelheid. Dit is helaas de realiteit. Maar door activiteiten als dit hopen we toch de mensen bewust te maken van het zwerfafval”, zegt ze. Overigens is zwerfafval gooien strafbaar. Wie door een boa hierop wordt betrapt, kan rekenen op een boete.

Uit de krant