Noud en Feline krijgen de gouden knijper van de wethouder.
Noud en Feline krijgen de gouden knijper van de wethouder. Buro JP

Maar liefst 147,4 kilo zwerfafval

Actueel 179 keer gelezen

Zoetermeer - Zoetermeerders die hebben meegedaan aan de trashchallenge hebben met elkaar 147,4 kilo zwerfafval opgeruimd. Grote winnaars van de challenge waren Noud en Feline uit Oosterheem. De kids haalden maar liefst 39 kilo op.

“Als je bedenkt dat het grootste deel van het zwerfafval sigarettenpeuken en plastic is dan kan je wel bedenken hoe ongelooflijk veel Noud en Feline hebben verzameld. Er zat wel een winkelwagentje bij dus dat was wel goed voor zo’n 15 kilo”, zegt een trotse wethouder Jakobien Groeneveld.
De challenge die tien weken geleden begon werd afgelopen zaterdag afgesloten in buurttuin De Zoete Aarde. Tijdens de challenge werd elke week door de wijkaannemer het verzamelde zwerfafval opgehaald en gewogen. Wie het meeste vuil verzameld had, bleef tot het laatste moment spannend. Het verzamelde afval van week 10 werd namelijk pas gewogen op 28 augustus.
Wethouder Jakobien Groeneveld; ‘’Ík ben onwijs trots op alle deelnemers die hebben meegedaan. Het is gelukt om met Zoetermeerders tien weken lang afval te rapen. Geschrokken ben ik niet van de grote hoeveelheid. Dit is helaas de realiteit. Maar door activiteiten als dit hopen we toch de mensen bewust te maken van het zwerfafval”, zegt ze. Overigens is zwerfafval gooien strafbaar. Wie door een boa hierop wordt betrapt, kan rekenen op een boete.

Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28