Afbeelding

B&W negatief over rapporten over HOM van INretail

Actueel 87 keer gelezen

Het college van B& W zet haar vraagtekens bij de tegenrapporten die belangenvereniging INretail en Unibail-Redamco hebben gemaakt over het Holland Outlet Mall. Het gaat om een onderzoek naar de omzeteffecten en een onderzoek naar verkeer. Volgens B&W is er sprake van tegenstrijdigheid. Beide rapporten sterken het college in haar advies aan de gemeenteraad dat het HOM er moet komen.

Zoetermeer - “Als zelfs een grote landelijke lobbypartij aangeeft dat er geen negatief omzeteffect te verwachten is voor Zoetermeer, dan zie ik kansen. Wat resteert is de discussie over de grootte van het succes. Zo ziet INretail zelf bijvoorbeeld -net als wij- goede verbindingen (met binnenstad en buiten) als voorwaarde voor het succes.” Ook wijst van Leeuwen, wethouder economie, nog wel op tegenstrijdigheden. “In het ene rapport wordt getwijfeld over het succes van de Holland Outlet Mall met als gevolg minder bezoekers, terwijl in het verkeerskundig rapport de outlet een succes wordt met jaarlijks 7 miljoen bezoekers en een verkeersinfarct. Dat kan niet beide. Het wordt een succes met bijbehorend aantal bezoekers of een kleiner succes met daarbij behorende bezoekersaantallen.”
Het college zet vraagtekens bij de snelheid en hoe de IN-retail rapporten zijn gemaakt. INretail verwijt de gemeente dat verkeerde referenties en bronnen zijn gebruikt in de haalbaarheidsonderzoeken naar de omzeteffecten. Hier staat tegenover dat de INretail in haar eigen onderzoek geen enkele referentie of bron hanteert. Burgemeester Aptroot: “Het is niet transparant.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Deelnemers van Tuingezel tijdens een freerunning wandeling.
Freerunning wandeling met Tuingezel en Parkour Disciplines 2 mei, 09:50
De Vredesboom aan de Dobbe.
Bijeenkomst bij de Vredesboom 2 mei, 08:53
Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 2 mei, 07:00
Ed Boutkan, Inge Groen in 't Woudt (midden) en Karin van der Lee. Foto: Gerard van Warmerdam
Cheque voor Op de koffie bij Franx 1 mei, 20:51
Feesten op 5 mei. Foto: Roy Poots
Feest op drie plekken tijdens Bevrijdingsdag 1 mei, 18:52
Super Trouper brengt een tribute aan ABBA tijdens Vijverpop.
Tributebands schitteren bij Vijverpop 1 mei, 15:50
Road Runners Zoetermeer, Sportief Wandelgroep Zoetermeer en alle betrokken vrijwilligers kijken ernaar uit om alle hardlopers en wandelaars weer te ontvangen op zondag 29 september.
Start inschrijving Geuzenloop & Wandelen op 1 mei 1 mei, 15:48 1
Bewoners, familie, zorgmedewerkers en vrijwilligers van Floriadehof lopen het Vergeet-mij-niet-pad naar winkelcentrum Rokkeveen. Foto Kees van Rongen
Vergeet-mij-niet-pad in Rokkeveen in gebruik 1 mei, 15:44