Afbeelding

Wandel mee door de Nieuwe Driemanspolder

Actueel 114 keer gelezen

Zoetermeer - Aan de wandel en de Nieuwe Driemanspolder ontdekken. Samen met Sportief Wandelgroep Zoetermeer heeft Floravontuur Promotie Zoetermeer drie prachtige routes in en om dit gebied uitgezet. Het perfecte moment om dit gebied op 1 augustus te gaan verkennen.  

Voorheen een agrarisch gebied tussen Zoetermeer, Den Haag, Leidschenveen en Leidschendam-Voorburg en nu een prachtig nieuw natuur- en recreatiegebied met water, wandel-, fiets-, ruiter- en menpaden. Op 1 juli is dit gebied officieel geopend door de wethouders van de betreffende gemeenten, het Hoogheemraad Rijnland en de gedeputeerde van Zuid-Holland.

Wandel je gezellig mee?

Er zijn voor 1 augustus drie wandelroutes uitgezet, met de afstanden 10, 15 en 25 kilometer. Voor ieder wat wils dus! De start van de 10 kilometer is tussen 10.00 en 13.00 uur, de start van de 15 kilometer is tussen 09.30 en 12.00 uur en de start van de 25 kilometer is tussen 09.00 en 11.00 uur. De deelname is €4,00 en geldt voor alle afstanden. Leden van de kWbn (Koninklijke Wandel Bond Nederland) krijgen €1,00 korting.

Praktisch

De start is bij BurgGolf Westerpark aan de Heuvelweg 3 in Zoetermeer. Je kan je op de dag zelf inschrijven bij het startbureau, dus dit hoef je voorafgaand niet te doen! De locatie is te bereiken, zowel met het openbaar vervoer als met de auto.

De wandeling zal met in achtneming van de richtlijnen van het RIVM, NOC*NSF, Gemeente Zoetermeer en de protocollen van de kWbn worden uitgevoerd.

Loop jij ook mee op zaterdag 1 augustus met de Nieuwe Driemanspolder Wandeltocht? Zet jezelf dan op aanwezig in het Facebookevenement ‘’Nieuwe Driemanspolder Wandeltocht’’ en kijk voor meer informatie op www.zoetermeerbruist.nl

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column burgemeester Bezuijen: Herdenken 3 mei, 09:32
Ukele leren spelen
Ukelele workshop voor beginners 3 mei, 09:22
Vanuit Benthuizen zullen kinderen het bevrijdingsvuur ophalen, een deel van de route meerijden en het vuur meenemen naar Benthuizen. Foto: pr
Herdenking bij nieuwe monument en bevrijdingsvuur in Benthuizen 2 mei, 13:05
De Hof van Seghwaert ligt aan de parkeerplaats die grenst aan Gaardedreef 169.
Kinderspeelmiddag in de perenboomgaard in Hof van Seghwaert 2 mei, 12:29
De vertrouwde medewerkers van Albert Heijn Seghwaert staan vanaf 27 mei weer enthousiast voor je klaar. Foto: pr
Albert Heijn Seghwaert wordt in twee weken compleet vernieuwd 2 mei, 11:31 7
Rust & Vreugd in Stadstheater
Rust & Vreugd van Hendrik Groen in Stadstheater 2 mei, 11:02
Hoe oud zijn ze? Hoe komen ze daar? Hoe en waar werden ze gemaakt? Foto: pr
Alles over pijpenkoppen vinden in de grond van Benthuizen 2 mei, 10:30
Deelnemers van Tuingezel tijdens een freerunning wandeling.
Freerunning wandeling met Tuingezel en Parkour Disciplines 2 mei, 09:50