Afbeelding

De spanning loopt op: finale van koninklijke schaakstrijd bij Kern Kinderopvang

Actueel 70 keer gelezen

Zoetermeer - Een strijd tussen koningen en koninginnen, gestreden door kinderen. Op 24 april bereikte zijn hoogtepunt: de finale van het schaaktoernooi van Kern Kinderopvang. De afgelopen tijd hebben de kinderen van de kinderdagverblijven en de BSO’s leren schaken. En de kinderen van 7 jaar en ouder voeren het geleerde direct uit in een groot schaaktoernooi. Sam mag zich de schaakkoning van Kern Kinderopvang noemen.

Oefenen. Nadenken. Weer een zet. Wat moet ik hierna doen? De kinderen van zeven jaar en ouder van Kern Kinderopvang hebben de afgelopen tijd hard geoefend met schaken. En nu was het uur van de waarheid: wie heeft de denksport het beste onder de knie en wordt de schaakkoning(in) van Kern? Een spannend moment voor de kinderen, want de winnaar mag door naar de grote finale van het SWKGroep schaaktoernooi. Daar zal er nog één keer worden gestreden. En dat gaat niet om zomaar iets. Degene die dáár wint, mag zich de schaakkampioen van de regio noemen.

Bij Kern Kinderopvang staat alles dit jaar in het teken van Body Brains. Voor de SWKGroep, waar Kern onderdeel van is, was de keuze om een groot schaaktoernooi te organiseren dan ook niet moeilijk. De sport heeft namelijk tal van positieve effecten. De sport stimuleert de hersenen en daagt het brein uit. Er worden allerlei verbindingen aangelegd, dat zijn weer andere dan bij rekenen of taal. Dit zorgt ervoor dat het brein complexer wordt waardoor kinderen creatiever worden en sneller problemen kunnen oplossen. Bovendien stimuleert schaken het geheugen en het ruimtelijk analytisch denkvermogen. En schaken is ook vooral erg leuk! Jong en oud kunnen leren van deze eeuwenoude strategische sport.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column burgemeester Bezuijen: Herdenken 3 mei, 09:32
Ukele leren spelen
Ukelele workshop voor beginners 3 mei, 09:22
Vanuit Benthuizen zullen kinderen het bevrijdingsvuur ophalen, een deel van de route meerijden en het vuur meenemen naar Benthuizen. Foto: pr
Herdenking bij nieuwe monument en bevrijdingsvuur in Benthuizen 2 mei, 13:05
De Hof van Seghwaert ligt aan de parkeerplaats die grenst aan Gaardedreef 169.
Kinderspeelmiddag in de perenboomgaard in Hof van Seghwaert 2 mei, 12:29
De vertrouwde medewerkers van Albert Heijn Seghwaert staan vanaf 27 mei weer enthousiast voor je klaar. Foto: pr
Albert Heijn Seghwaert wordt in twee weken compleet vernieuwd 2 mei, 11:31 7
Rust & Vreugd in Stadstheater
Rust & Vreugd van Hendrik Groen in Stadstheater 2 mei, 11:02
Hoe oud zijn ze? Hoe komen ze daar? Hoe en waar werden ze gemaakt? Foto: pr
Alles over pijpenkoppen vinden in de grond van Benthuizen 2 mei, 10:30
Deelnemers van Tuingezel tijdens een freerunning wandeling.
Freerunning wandeling met Tuingezel en Parkour Disciplines 2 mei, 09:50