Afbeelding

Buurtkerstboom in de Waterbuurt

Actueel 76 keer gelezen

Het is een mooie traditie geworden om op het Leiwater, ter hoogte van nummer 101, een buurtkerstboom te plaatsen die dan met hulp van een aantal buren en kinderen wordt versierd met heel veel lichtjes en veel kleurrijke ballen.

Ook dit jaar mochten we weer een royale subsidie van de Gemeente Zoetermeer (Wijk aan Zet) ontvangen zodat een eigen bijdrage van de deelnemende buren niet nodig was.

Onze kerstboomleverancier (Kerstboom Thuis Zoetermeer) doet al jaren mee aan de traditie en belt ons al tijdig op om te vertellen dat zij een mooie boom hebben gereserveerd. Vervolgens komen zij hem keurig op tijd bij ons afleveren en plaatsen.

Zondagmiddag 11 december kwamen de uitgenodigde buren bij elkaar. De lampjes werden aangebracht en vooral de kinderen waren heel creatief met het verder inhangen van de ballen en pegels. Intussen stonden de Glühwein en de chocolademelk warm te worden en na een korte toespraak van een van de buren werd de verlichting ontstoken. Het resultaat is op de foto te bewonderen.

Onder het genot van de gebruikelijke kerstdrankjes en de nodige versnaperingen zoals worstenbroodjes, saucijzenbroodjes, bitterballen en poffertjes bleef het nog lang gezellig, daarbij geholpen door het droge weer en een redelijke temperatuur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 1 mei, 07:16
Vrijwilligers helpen met huiswerk maken.
Kansengelijkheid door studieplekken bij Piëzo 30 apr, 13:18
Kennismaken met de koeien tijdens de Open Boerderijdagen
Kom kijken bij de boeren in de buurt 30 apr, 11:57
Twee slechtvalkkuikens, een mannetje en een vrouwtje, dus beschuit met muisjes hoewel ze vogels eten. Foto: Martin Mollet
Twee slechtvalkjes geboren op toren Onder de Loep 30 apr, 11:16 2
Foto: Patricia Munster
Dodenherdenking in Zoetermeer 30 apr, 10:30
Sachi en Jolie doen mee aan Theater na de Dam.
Theater na de Dam brengt pittig populisme met leuke cast op 4 en 5 mei 29 apr, 12:12
Koninklijke onderscheiding voor Zoetermeerders: (v.l.n.r.) de heer De Gier, mevrouw Pelt-Spaans, mevrouw Plug-Seefat, de heer Pet, de heer Versluis, burgemeester Bezuijen, Jelte Petri, mevrouw van der Knaap-Niazian, de heer van den Berg, mevrouw Feeke-Bosma, mevrouw Bierman-Verhagen, mevrouw Bosman-Asselman, de heer Clason. Foto: Gerard van Warmerdam
Lintjesregen in Zoetermeer, dit jaar ook een jeugdlintje uitgereikt 26 apr, 14:07
Bloemiste Jacky van der Veen en haar hondjes Diamond (l.) en Dasher poseren als volleerde modellen. 'Door mijn eigen ervaringen te delen, hoop ik anderen te inspireren en aan te moedigen.' Foto: Kees van Rongen
Jacky uit Meerzicht op de catwalk in de finale van Miss Diversity 26 apr, 12:50