Fine Indonesian Dining bij nieuwe restaurant Saputra
Algemeen 3.848 keer gelezenIndofoods is een bekend restaurant en cateraar in Zoetermeer. Omdat het bedrijf de locatie aan de Wattstraat ontgroeide ging men op zoek naar een nieuwe bedrijfsruimte. Die werd gevonden aan het Rakkersveld in de getransformeerde wijk Palenstein. Hier opende de ambassadeur van Indonesië op maandag 20 maart het Fine Indonesian Dining restaurant Saputra in het bijzijn van familie, vrienden en bekenden.
Het nieuwe restaurant ademt sfeer en warmte uit. Met lange banken langs de wanden en gezellige tafeltjes in het midden. Het rood, bruin en hout van Grand Café Cindy heeft plaatsgemaakt voor warmere kleuren, bamboe en decoratieve rieten lampen. Het restaurant biedt plaats aan in totaal zo’n 35 gasten. “We wilden rust en sfeer creëren”, vertellen eigenaar Bas Aartsen en zijn compagnon Jeffrey Wener trots. “Net of je thuis bij iemand in de huiskamer zit. Een ambiance waarin je ontspannen geniet van de fine dining gerechten die hier geserveerd worden.” De ambassadeur van Indonesië, die de openingshandeling verrichtte, is blij en trots dat de traditionele eetcultuur van zijn thuisland op deze manier een impuls krijgt in Zoetermeer.
Het cateringgedeelte van Indofoods blijft gewoon bestaan. Op de nieuwe locatie zijn de afdeling catering en het restaurant van elkaar gescheiden. Zo komen beiden nog beter tot hun recht. In de keuken zwaait chef Musa Wignjosaputra de scepter. Tijdens de opening verrast hij de aanwezigen met een culinair feest van maar liefst zeven gangen inclusief bijpassende wijnen. “Tien jaar geleden, toen ik met een andere horecagelegenheid bezig was, kwam chef Musa bij me solliciteren”, vertelt Jeffrey. “Ik had alleen een goede chef-kok nodig, en dat was hij volgens eigen zeggen. Ik liet hem drie verschillende gerechten maken. Toen ik die proefde was ik direct verkocht. We zijn zo trots op zijn kwaliteiten als chef-kok, dat we het nieuwe restaurant speciaal naar hem vernoemd hebben.”
Musa is maar wat trots dat hij hier voor de gasten mag koken en doet elke dag zijn best om van ieder gerecht een smakelijk feestje te maken. Er staan dan ook heerlijke specialiteiten op de kaart zoals Bebek Betutu, een gerecht met eend en Kepiting, een gerecht met soft shell krab. Een fraaie collectie wijnen die door een sommelier werden geselecteerd zorgen dat de smaken van de verschillende gerechten helemaal tot zijn recht komen. “Er zijn steeds minder chef-koks zoals Musa”, legt Aartsen uit. “Daarom zijn we blij dat Musa zijn kennis en kunde van de specifieke gerechten, kruiden en specerijen laat proeven in zijn gerechten en overbrengt op de volgende generatie. Zo blijft de traditionele eetcultuur van de Gordel van Smaragd ook voor het nageslacht bewaard.”
Fine Indonesian Dining Restaurant Saputra is gevestigd aan het Rakkersveld 145 en is op vrijdag, zaterdag en zondag geopend.