René Dijkgraaf bij de laminaatcollectie.
René Dijkgraaf bij de laminaatcollectie.

Laminaat steeds beter alternatief

Algemeen 146 keer gelezen

Waar de laatste jaren consumenten steeds vaker voor een houten vloer gingen in plaats van laminaat merkt René Dijkgraaf van Dijkgraaf Parketvision de laatste tijd een opleving van de populariteit van laminaatvloeren. “En dat is helemaal niet zo vreemd,” meent Dijkgraaf.

“Door allerlei oorzaken, zoals de coronacrisis en de oorlog is hout de laatste tijd een stuk duurder geworden. En ook de levertijden kunnen flink oplopen,” legt hij uit. “Voeg daarbij dat de kwaliteit van laminaat enorm verbeterd is ten opzichte van 20 jaar geleden, dan is die keuze niet zo gek.”

Het laminaat is steeds minder goed van hout te onderscheiden. De planken zijn vaak langer en breder, door de vellingkant aan de zijkant is het laminaat levensecht. Ook is het een stuk minder kwetsbaar. Dijkgraaf: “Tegenwoordig is laminaat 24 uur water resistent. Vroeger moest je bijvoorbeeld voorzichtig zijn met te veel dweilwater of zag het er niet meer uit na een feestje als er een paar glazen om waren gegaan. Dat is echt wel verleden tijd. De bekende opkrullende randjes, dat heb je niet meer gelukkig.” Dit komt onder andere doordat tegenwoordig een andere soort kunsthars wordt gebruikt en doordat het materiaal beter geperst wordt. Het materiaal is ook iets dikker.

In de showroom van Dijkgraaf Parketvision in Delfgauw is een grote keus aan verschillende soorten laminaat te zien. “Dit is wat onze Duitse leverancier denkt dat men in Nederland mooi vindt en meestal hebben ze gelijk, maar ook de kleuren en soorten die in Duitsland of België verkocht worden, zijn bij ons te bestellen. Laminaat is net als veel parket ook prima te combineren met vloerverwarming en vloerkoeling. Nu veel mensen op een vloerverwarming overstappen is dat steeds belangrijker. Op ons laminaat zit tot 25 jaar garantie.”

Zo’n vloer wordt zwevend gelegd en dat heeft grote voordelen. Het is relatief eenvoudig te monteren, je hoeft bijvoorbeeld niet eerst te egaliseren in tegenstelling tot de meeste pvc-vloeren. En nog een leuk voordeel: Stel dat je na een paar jaar je woonkamer wilt veranderen dan haal je het laminaat heel eenvoudig weg en kun je het bijvoorbeeld naar boven verhuizen.

Ga je wel voor een vloer waarbij je eerst de oude vloer moet verwijderen en egaliseren, dan helpt Dijkgraaf Parketvision je ook uit de brand. “Bijna alle soorten vastgelijmde vloeren, zoals vloerbedekking, marmoleum en parket kunnen wij verwijderen waarna we de vloer ook kunnen egaliseren als dat nodig blijkt. Als je bijvoorbeeld een pvc-vloer wilt is het heel belangrijk dat de vloer goed geëgaliseerd is. We zien steeds vaker dat oude vloeren verlijmd zitten, daar kunnen we nu dus zelf mee aan de slag. We hebben hiervoor een speciale machine aangeschaft. Zo kunnen we een nog completere service bieden. Alles onder één dak, wel zo handig,” sluit René Dijkgraaf af.

Dijkgraaf Parketvision
Verlengde Spiegelmakerstraat 23
2645 LZ Delfgauw
Telefoon 015 - 20 33 564
dijkgraafparketvision.nl

Uit de krant

Uit de krant